Μαιρη Κοσμιδου: Καλυτερες, οπως αναμενοταν, οι επιδοσεις των μαθητων της Ροδοπης

Βελτίωση βαθμολογιών στις Ανθρωπιστικές Σπουδές και στη Βιολογία

«Τα πήγαμε πολύ καλά, όπως ήταν όμως αναμενόμενο», κυρίως στα λύκεια Γενικής κατεύθυνσης της πόλης, σημείωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των βαθμολογιών των μαθητών μετά την ανακοίνωση των βάσεων.

Ειδικά στον τομέα των Ανθρωπιστικών, σημείωσε η κ. Κοσμίδου, είχαμε καλύτερες βαθμολογίες από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ υπάρχουν σε όλους τους προσανατολισμούς καλές βαθμολογίες.

Επίσης άνοδο των βαθμολογιών είδαμε και στο μάθημα της Βιολογίας, κάτι όμως αναμενόμενο, μιας και πέρυσι το μάθημα της Βιολογίας ήταν αρκετά πιο δύσκολο, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί συμπίεση των βαθμολογιών.

Όσο για το πως αυτή η βελτίωση των βαθμολογιών θα επηρεάσει τις βάσεις, αυτό απομένει να φανεί, γιατί φέτος έχουμε την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που αναμένεται να αλλάξει την προσέγγιση των υποψηφίων φοιτητών.

Για αυτό και είναι επισφαλές, σημείωσε, να γίνουν εκτιμήσεις για τις βάσεις, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουμε και το πώς πήγαν οι μαθητές πανελλαδικά, ενώ υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες: πόσα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από το σπίτι, αλλά και το θέμα του κορωνοϊού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.