Μαιρη Κοσμιδου: «Ας βαλουμε το χαμογελο πισω απο τη μασκα μας, ακομη και αν νομιζουμε οτι δε φαινεται»

Το μήνυμα της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης για την νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την επαναλειτουργία των σχολείων υπό συνθήκες πανδημίας, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ.  Μαίρη Κοσμίδου, απευθύνει μήνυμα προς την μαθητιώσα νεολαία να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο της συλλογικής ευθύνης που αφορά όλους τους πολίτες, και ταυτόχρονα να αποβάλουν τον φόβο, βάζοντας «το χαμόγελο πίσω από τη μάσκα».

Αναλυτικά το μήνυμα της κ. Μαίρης Κοσμίδου:

«Αγαπητά μας παιδιά,

Για ακόμη μια χρονιά θα ακούσουμε και φέτος το κουδούνι να σημαίνει, να προσδιορίζει, να αναγγέλλει μια νέα αρχή. Λίγο διαφορετική φέτος, για άλλους πρώτη η φορά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για άλλους η τελευταία, δεν παύει να παραμένει μια “νέα αρχή”.

Θα συν-πράξουμε στα της παιδείας και μόρφωσης, θα συν-τρέξουμε να προλάβουμε τον χρόνο, θα συνδράμουμε όλοι ως κοινότητα αποδεικνύοντας τη συλλογική αλλά και την ατομική μας συμβολή και ευθύνη. Όλοι μαζί θα συν-πορευτούμε. Όλοι μαζί θα μάθουμε και όλοι μαζί θα φτάσουμε στο δημιουργικό μας τέλος, γιατί το “όλοι μαζί” αποτελεί έναν από τους πυλώνες της δημοκρατίας μας. Μιας δημοκρατίας που μας δίνει το δικαίωμα της διαφορετικής γνώμης αλλά που μας θέλει μία οντότητα όταν πρόκειται να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα “των άλλων”. Και αυτοί οι “άλλοι” είναι οι συμμαθητές μας που ασθενούν, οι εκπαιδευτικοί μας που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα, οι γονείς μας και οι συγγενείς μας.

Γι’ αυτό ας βάλουμε το χαμόγελο πίσω από τη μάσκα μας (αν θέλουμε βέβαια ας το ζωγραφίσουμε και πάνω της) ακόμη και αν νομίζουμε ότι δε φαίνεται. Φαίνεται πραγματικά όμως, και να είστε σίγουροι γι’ αυτό, στα μάτια μας και στην ψυχή μας.
Με καθαρή από το φόβο ψυχή και με τη γνώση που η πολιτεία δια της δωρεάν παιδείας της μέσα στα στελεχωμένα από τους άξιους συναδέλφους μου εκπαιδευτήριά της και δια των εποπτικών μέσων που παρέχει προκειμένου να ενισχυθεί η διαδικασία της μόρφωσης, ας ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σχολική χρονιά.

Μια νέα σχολική χρονιά που θα δημιουργήσει τους αυριανούς υπεύθυνους, μορφωμένους, ενσυνείδητα ενταγμένους στην κοινωνία μας πολίτες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.