«Μαιμου» αγγελια πωλησης μοτοσυκλετας ανηρτησε στο διαδικτυο 22χρονη

Κατάφερε να εξαπατήσει 34χρονο ο οποίος κατέβαλε 400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, μία υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 34χρονου. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 22χρονης, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
 
Αναλυτικότερα, ο 34χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει η δράστιδα, σχετικά με πώληση δίκυκλης μοτοσικλέτας και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της.
 
Εκείνη κατάφερε να εξαπατήσει τον 34χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 28-4-2015, σε τραπεζικό της λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 400 Ευρώ, για την αγορά του παραπάνω δικύκλου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. 

Εξαπάτησαν 82χρονη προσποιούμενοι τους δικηγόρους

Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών στην Καβάλα
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών (1 γυναίκας και 1 άντρα), οι οποίοι, εξαπάτησαν 82χρονη, στη Νέα Πέραμο Καβάλας.
 
Αναλυτικότερα, η δράστιδα, προσποιούμενη τη δικηγόρο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 82χρονη και προφασιζόμενη ότι ο υιός της ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και κρατείται σε αστυνομική υπηρεσία, της ζήτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, προκειμένου να αποφυλακιστεί.
 
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία κανονίστηκε συνάντηση με τον δράστη, ο οποίος μετέβη στην οικία της 82χρονης και παρέλαβε τα χρήματα, διαφεύγοντας στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Περάμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. 

«Φρουτάκια» έπαιζε 38χρονος σε ίντερνετ καφέ στη Δράμα

Συνελήφθησαν την Κυριακή το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο άτομα, ένας 38χρονος και μια 39χρονη, για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων.
 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (ίντερνετ – καφέ), όπου εντόπισαν την 39χρονη προσωρινά υπεύθυνη, να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είκοσι τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε έναν από τους οποίους, επέτρεπε στον 38χρονο την διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια».
 
Κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία ηλεκτρική συσκευή – διακόπτης και το χρηματικό ποσό των 165 Ευρώ. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 42χρονος, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται. Σημειώνεται ότι τα δύο άτομα, ηλικίας 42 και 39 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.