Μαχη μεχρι τελους για τη διοικηση της ΔΕΣΜΟΣ

Δικαστικά θα προσφύγει η Περιφέρεια ΑΜΘ για να επαναφέρει την εταιρεία υπό τον έλεγχό της

Δεν καταθέτει τα όπλα η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ όσο αφορά τη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, μιας και θα προσπαθήσει ξανά, προσφεύγοντας στα δικαστήρια, να επαναφέρει σε ισχύ την προσωρινή διαταγή, η άρση της οποίας έδωσε τον έλεγχο της εταιρείας στα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Αυτό αποφασίστηκε από την έκτακτη Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς την Τετάρτη 24 Μαρτίου, με την απόφαση να μην στηρίζεται από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι το καλοκαίρι, είχε πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση η οποία είχε λάβει την απόφαση για την ταύτιση του ονομαστικού κεφαλαίου της εταιρείας με το πραγματικά καταβληθέν από τους εταίρους, που έδινε ουσιαστικά την πλειοψηφία στα Επιμελητήρια. Παράλληλα ο αριθμός των μελών του ΔΣ μειωνόταν από 15 σε 13.

Το Δικαστήριο, μετά από προσφυγή της Περιφέρειας, είχε χορηγήσει προσωρινή διαταγή που απαγόρευε την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών της Γενικής Συνέλευσης, και έτσι διατηρούνταν η προηγούμενη κατάσταση, με την Περιφέρεια να ορίζει τον πρόεδρο και τα 8 από τα 15 μέλη του ΔΣ. Τα επιμελητήρια ΠΑΜΘ στις 24-2-2021 κατέθεσαν αίτηση ανάκλησης προσωρινής διαταγής, και αφού την έλαβαν, ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του καλοκαιριού, έχοντας την πλειοψηφία, και όρισαν και προσωρινό πρόεδρο.

Επανέρχεται δικαστικά η ΠΑΜΘ για τα περιστατικά που «προσβάλλουν τα νόμιμα δικαιώματα της»

Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος που κατατέθηκε προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή, η αίτηση ανάκλησης προσωρινής διαταγής έγινε δεκτή, λόγω του ότι «η προσωρινή διαταγή εκ παραδρομής δεν διατηρήθηκε». Να σημειωθεί πως ακόμα εκκρεμεί η συζήτηση της αγωγής που ορίστηκε για ένα χρόνο μετά, στις 19-5- 2021.

Για αυτό και η διοίκηση της Περιφέρειας, θεωρώντας πως τα περιστατικά «προσβάλλουν τα νόμιμα δικαιώματα της ΠΑΜΘ και συνιστούν εξαιρετικά κατεπείγον θέμα» ζήτησαν τον ορισμό εξωτερικού δικηγόρου, όπως και έγινε. Μέσω αυτού, θα κατατεθεί δικόγραφο ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κομοτηνής επί της ανάκλησης της προσωρινής διαταγής που απαγόρευε την εκτέλεση των αποφάσεων της ΓΣ της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Μειοψήφησαν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής Αριστείδης Μωυσιάδης, Εμμανουήλ Ταπατζάς και Κωνσταντίνος Εξακουστός αφενός θεωρώντας πως την υπόθεση θα μπορούσε να αναλάβει η  νομική υπηρεσία της Περιφέρειας, αφετέρου ότι δεν δικαιολογούνταν το θέμα να συζητηθεί ως κατεπείγον.

Το κατεπείγον της διαδικασίας αμφισβήτησε και ο κ. Χρήστος Χατζηπέμου, ιδιαίτερα όταν η αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής φέρεται να έχει λάβει χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Παράλληλα σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου υπήρχαν βασικές ελλείψεις στην εισήγηση, απουσίαζε η προσκόμιση εγγράφων, ενώ και ο κ. Χατζηπέμου υποστήριξε πως θα μπορούσε να αναλάβει την εκπροσώπηση της Περιφέρειας η υφιστάμενη νομική υπηρεσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.