Μ. Βασιλειαδης για τα voucher: Καθυστερημενη ομολογια της αναγκης στηριξης των εκπαιδευτικων

Τη θέσπιση μηναίου επιδόματος νέων τεχνολογιών προτείνει η ΕΛΜΕ Ροδόπης

Ως «καθυστερημένη ομολογία» της ανάγκης υποστήριξης των εκπαιδευτικών οι οποίοι  «με αποκλειστικά δικές τους θυσίες σήκωσαν όλο το βάρος της τηλεκπαίδευσης» ερμηνεύει η εκπαιδευτική κοινότητα την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την διάθεση voucher αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλη Βασιλειάδη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».

Όπως εξήγησε ο ίδιος η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ήρθε δύο μέρες μετά την Πανελλαδική ανακοίνωση της παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών» που κατήγγειλε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την παροχή του τεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της τηλεργασίας με βάση το νόμο 4807/2001. Σύμφωνα με αυτόν οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνταν της υποχρέωσης να λάβουν τεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της τηλεργασίας από τον εργοδότη τους, για να υπενθυμίσει πως όλο το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο αρνούνταν να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών για τεχνολογική και οικονομική υποστήριξη «εμμένοντας στην προβολή μιας εικονικής επικοινωνιακής πραγματικότητας σύμφωνα με την οποία όλα λειτουργούν καλά».

«Πενιχρό» βοήθημα που δεν καλύπτει ούτε τις ελάχιστες ανάγκες των εκπαιδευτικών

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με τον κ.Βασιλειάδη έρχεται εκ των υστέρων να χορηγήσει ένα «πενιχρό» όπως το χαρακτήρισε βοήθημα που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες των εκπαιδευτικών, ενώ «δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απάντηση στο αίτημά μας για διαρκή υποστήριξη των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης».

«Όταν έχουμε ρεύμα σε σπίτι εκπαιδευτικού 500 και 600 ευρώ ή για την αγορά ενός καλού υπολογιστή χρειάζονται τουλάχιστον 600 ευρώ, εσείς πιστεύετε ότι τα 200 ευρώ καλύπτουν την ανάγκη στήριξης για την τηλεκπαίδευση;» διερωτήθηκε ο ίδιος αναφερόμενος και σε μια σειρά άλλων διοικητικών και επιμορφωτικών επιβαρύνσεων που γίνονται απομακρυσμένα και εκτός του σχολικού ωραρίου, επαναφέροντας στην συζήτηση το αίτημα θέσπισης ενός μηνιαίου επιδόματος νέων τεχνολογιών για το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Όπως εξήγησε υπήρχε το επίδομα βιβλιοθήκης το οποίο και καταργήθηκε μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με τα νέα δεδομένα ωστόσο στην εκπαίδευση να επιβάλλουν την έμπρακτη αναγνώριση από πλευράς της πολιτείας της «τεράστιας συμβολής των μαχόμενων εκπαιδευτικών και τη σημασία του λειτουργήματος».

Ερωτηθείς για την πρόταση αυτή καθ’ αυτή ο κ. Βασιλειάδης εξήγησε πως το επίδομα αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει έξοδα διαδικτύου, συντήρησης των ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ακόμα και αγοράς νέου, ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την λειτουργία της τηλεκπαίδευσης.

«Αυτό το επίδομα θα περιλαμβάνει την ηθική αναγνώριση της δουλειάς, του μόχθου, του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού, και τα έξοδα που καθημερινά επιβαρυνόμαστε, γιατί αν βάλουμε και το ρεύμα, γιατί αν τα συναθροίσουμε δυο χρόνια τώρα, είναι ένα έξοδο που δεν φαίνεται» πρόσθεσε ο ίδια εξηγώντας πως «πρέπει να μπει στο τραπέζι στην ΟΛΜΕ και το καταθέτουμε εμείς ως ΕΛΜΕ Ροδόπης, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν ως ένα αίτημα πάρα πολύ έμπρακτο και επίκαιρο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.