Μ. Ταπατζας: «Τελικα, υπαρχει σχεδιασμος δρασεων τουριστικης προβολης για την ΠΕ Ροδοπης;»

Επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Ροδόπης με την Περιφερειακή Σύνθεση

Επερώτηση για τις ενέργειες τουριστικής προβολής στην ΠΕ Ροδόπης από τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Μανώλης Ταπατζάς. Στην επερώτηση, που αναμένεται να συζητηθεί στο ερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο, γίνεται αναδρομή σε προηγούμενες απαντήσεις του περιφερειάρχη για το θέμα με τον κ. Ταπατζά να ρωτά «αν τελικά, υπάρχει σχεδιασμός δράσεων τουριστικής προβολής για την ΠΕ Ροδόπης».

Αναλυτικά η επερώτηση:

«Χρειάστηκε να περάσουν δύο θητείες στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για να κατανοήσει ο περιφερειάρχης την σημασία του Τουρισμού ως παράγοντα ανάπτυξης για την ΠΕ Ροδόπης και της ΠΑΜΘ συνολικά. Τουλάχιστον, αυτό δηλώνει, αν και ακόμα και οι αυτές οι ενέργειες που κάνει την τελευταία στιγμή, χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και αμφίβολο αποτέλεσμα.

Δεν πάει πολύς καιρός από την «κεκλεισμένων των θυρών» σύσκεψη που συγκάλεσε με αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, εκπροσώπους των Δήμων, φορέων, συλλόγων και σωματείων τουριστικών επαγγελμάτων από την ΠΕ Ροδόπης, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Ροδόπης. Ωστόσο παραμένει ακατανόητο, το γιατί αυτή η σύσκεψη δεν έγινε με ευρεία συμμετοχή, αλλά με περιορισμένη.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Σύνθεση έχει θέσει πολλές φορές επερωτήσεις σχετικές με την τουριστική προβολή της ΠΕ Ροδόπης (5-4-2022, 5-9-2022 και 17-5-2023), ο περιφερειάρχης απαντούσε «δεν μπορεί η Περιφέρεια να κάνει ξεχωριστή τουριστική προβολή μεμονωμένα για περιοχές Περιφερειακών Ενοτήτων».

Επίσης, στην από 17/05/2022 επερώτησή μου είχα θέσει μεταξύ πολλών ερωτημάτων και το ερώτημα «συμφωνά με υπόμνημα των μελών του συλλόγου Κρυονερίου η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ έχει δεχτεί πολλές οχλήσεις για το θέμα της τουριστικής ανάδειξης του παραλιακού μετώπου στην συγκεκριμένη περιοχή. Όμως η ανταπόκριση σας ήταν μηδενική. Για ποιο λόγο απαξιώνετε με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία των ανθρώπων και την προσπάθεια τους να αναβαθμίσουν την περιοχή τους».

Η απάντηση του περιφερειάρχη, τότε, ήταν: «Δεν απαξιώνω κανέναν και όποιος μου το ζητήσει τον δέχομαι στο γραφείο μου».

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει πανηγυρικά καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες, έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από Σύλλογο της περιοχής του Κρυονερίου, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας υποβάλουμε αίτημα συνάντησης (για 8η φορά), σε συνέχεια των (7) αναπάντητων αιτημάτων μας από 21-3-2022, 11-5-2022, 31-10-2022, 1-12-2022, 11-1-2023, 14-2-2023 & 5-4-2023, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα της περιοχής μας, αλλά και τις προτάσεις επίλυσης που έχουμε καταθέσει εγγράφως ήδη από τον Οκτώβριο του 2020».

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ερωτάται ο περιφερειάρχης:

Α) Επιμένει ακόμα στη δήλωσή του ότι δεν απαξιώνει τους Συλλόγους που επιχειρούν συνεργασία ή έστω επικοινωνία με τη διοίκηση της ΠΑΜΘ;

Β) Έχει γίνει απολογισμός των όποιων δράσεων τουριστικής προβολής έχουν γίνει ως τώρα για την ΠΕ Ροδόπης; Αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά του; Αν όχι, γιατί δεν έχει γίνει;

Γ) Τελικά, υπάρχει σχεδιασμός δράσεων τουριστικής προβολής για την ΠΕ Ροδόπης; Και αν ναι, τι περιλαμβάνει αυτός και με ποια χρονοδιαγράμματα;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.