Λυση στο προβλημα λειτουργιας των μαθητικων κατασκηνωσεων των Αβδηρων

Ξεκινά κανονικά τη λειτουργία τους αύριο

Κανονικά θα λειτουργήσει τελικά και φέτος η κατασκήνωση των Αβδήρων. Συγκεκριμένα μετά την πρώτη ανακοίνωση του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Αναστάσιου Μάρκου λίγες μέρες πριν στην οποία γνωστοποιούσε τη μη λειτουργία της κατασκήνωσης λόγω της «παρούσας συγκυρίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης εξέδωσε χθες νέα ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την κανονική λειτουργία της μαθητικής κατασκήνωσης από το Σάββατο 11 Ιουλίου.
 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ύστερα από την ανάκληση της υπεύθυνης δήλωσης βασικού προμηθευτή της κατασκήνωσής μας “τα Αρχαία Άβδηρα” και τη διαβεβαίωσή ότι η προμήθεια των ειδών θα υλοποιηθεί κανονικά, ανακαλούμε το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας και σας γνωρίζουμε ότι η λειτουργία των κατασκηνώσεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά».
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthipress.gr η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών του νομού ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, είδηση την οποία επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση και ο βουλευτής Ξάνθης κ.Στάθης Γιαννακίδης, ο οποίος μιλώντας στο Κανάλι 6 για το θέμα των κατασκηνώσεων των Αβδήρων και το ζήτημα που δημιουργήθηκε, ανέφερε ότι ο ίδιος και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ την ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας για την αναστολή λειτουργίας και μέσα σε λίγες ώρες είχε λυθεί το τεχνικό ζήτημα που επέτρεψε τη λειτουργία τους, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω στις επαφές που είχαν με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες
Η μαθητική κατασκήνωση των Αβδήρων λοιπόν ξεκινά κανονικά τη λειτουργία της αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου με δύο κατασκηνωτικές περιόδους. Η Α’ περίοδος θα διαρκέσει από το Σάββατο 11 Ιουλίου έως Παρασκευή 24 Ιουλίου και η Β’ Περίοδος από το Σάββατο 25 Ιουλίου έως Παρασκευή & Αυγούστου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.