Λυση μεσω της Κ. Καραθεοδωρη για παρεμβασεις στο αλσος της Νυμφαιας;

Το πρόβλημα αναγνωρίζει ο δήμος Κομοτηνής και προωθεί προγραμματική σύμβαση με τη δασική υπηρεσία

Την ελπίδα πως η δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα δώσει τη δυνατότητα στον Δήμο Κομοτηνή να συνάψει προγραμματική σύμβαση με το δασαρχείο, με στόχο την πραγματοποίηση εκτεταμένων επισκευών και παρεμβάσεων στο άλσος της Νυμφαίας, εξέφρασε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου.

Με αφορμή ερώτημα που τέθηκε για την καθαριότητα του άλσους, έγινε μια γενικότερη αναφορά στο ζήτημα της κατάστασής του, καθώς τα τελευταία χρόνια το μόνο που έχει γίνει είναι αποξηλώσεις τόσο από παγκάκια, όσο και τις άλλες κατασκευές που βοηθούσαν στο να είναι το άλσος πιο φιλόξενο στους επισκέπτες του, χωρίς να εγκυμονεί κάποιος κίνδυνος τραυματισμού.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει εθελοντικές προσπάθειες τόσο για τη διατήρηση της καθαριότητας στη Νυμφαία, όσο και την επισκευή για κάποια από τα παγκάκια, όμως το πρόβλημα είναι πιο γενικευμένο, και χρειάζεται συνολικότερη παρέμβαση.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η δασική υπηρεσία, στην οποία υπάγεται το άλσος, δεν διαθέτει την απαραίτητη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα οι μοναδικές εργασίες που να μπορεί να κάνει είναι η απομάκρυνση κατεστραμμένων υποδομών, όταν αυτές αποτελούν κίνδυνο για όσους επισκέπτονται το χώρο.

Ο Δήμος Κομοτηνής, σημείωσε ο κ. Καρασταύρου, θέλοντας να αναστρέψει αυτή την κατάσταση, είχε ετοιμάσει ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης με το Δασαρχείο, μέσα από το οποίο θα αναλάμβανε να ωριμάσει μελέτες και να χρηματοδοτήσει την υλοποίηση ήπιων παρεμβάσεων και επισκευών στον χώρο, δημιουργία διαδρομών κ.α.

Όμως υπήρξε εμπλοκή στο θέμα, μιας και η υπηρεσία έβαλε ρήτρα στην προγραμματική σύμβαση, πως θα έπρεπε να διαθέτουν υπάλληλο με συγκεκριμένη κατηγορία πτυχίου, που δεν διαθέτει ο Δήμος, όπως και οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα, μιας και δεν διαχειρίζονται δάση.

Αυτή η απαίτηση καθιστούσε αδύνατη την υπογραφή της σύμβασης, καθώς η κατηγορία αυτή πτυχίου συναντάται περισσότερο στις Περιφέρειες, και τελικά δεν προχώρησαν στη σύναψη της σύμβασης.

Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο κ. Καρασταύρου με τη δημιουργία του νέου  Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ. Καραθεοδωρή, ανοίγονται νέες δυνατότητες ώστε να προχωρήσει η σύμβαση. Και αυτό γιατί μπορεί να προσληφθεί, με σύμβαση έργου, κάποιος που διαθέτει το απαραίτητο πτυχίο, ώστε να καταστεί δυνατό να προχωρήσουν οι σχεδιαζόμενες εργασίες, καλύπτοντας το κενό στα προαπαιτούμενα της προγραμματικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.