Λυση με προσωρινη αποκατασταση της ιρλανδικης στο Λισσο

Μεταξύ Αρριανών και Φιλλύρας, μέχρι να κατασκευαστεί η γέφυρα στη διάβαση

Στη δημιουργία προσωρινής Ιρλανδικής Διάβασης στον ποταμό Λίσσο, για να εξυπηρετήσει τους διερχόμενους από το δρόμο μεταξύ Αρριανών και Φιλλύρας, μέχρι να κατασκευαστεί η γέφυρα στην συγκεκριμένη διάβαση, θα προχωρήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η συγκεκριμένη διάβαση καταστράφηκε στις πρόσφατες πλημμύρες, με αποτέλεσμα για μια απόσταση 8 χιλιομέτρων, οι διερχόμενοι να πρέπει να κάνουν τον κύκλο διανύοντας 20 χιλιόμετρα.

Το θέμα έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Κατσιμίγας, ο οποίος τόνισε πως μπορεί η ανακατασκευή της ιρλανδικής να μην φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα, επειδή θα κατασκευαστεί η γέφυρα. Μέχρι την ολοκλήρωση όμως, που μπορεί να πάρει μερικά χρόνια, πρέπει να διευκολυνθούν οι κάτοικοι των γύρω οικισμών.

Από την διοίκηση απαντήθηκε πως παρά το μεγάλο έργο της γέφυρας λόγω της δυσκολίας της διάβασης, η περιφέρεια θα διαθέσει 500.000 ευρώ για να γίνει μια γρήγορη αποκατάσταση, ένα έργο το οποίο θα περάσει από την οικονομική επιτροπή τις επόμενες μέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.