«Λογω της εγκαιρης διαγνωσης, εγω ζω 20 χρονια μετα τον καρκινο μου»

Ένα δυνατό μήνυμα για την αξία της πρόληψης από μια γυναίκα, που κατάφερε το «άλμα ζωής»

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο, έστειλαν οι συντελεστές της ημερίδας «Σύμμαχός μου η θεραπεία», την οποία διοργάνωσαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Κομοτηνή ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής». Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα βήματα προόδου, που έχει κάνει η ιατρική επιστήμη στην κατεύθυνση της θεραπείας του καρκίνου, ενώ διαμηνύθηκε σε όλους τους τόνους ότι βασικό «όπλο» ενάντια στη νόσο παραμένει ο συστηματικός προληπτικός έλεγχος με σκοπό την έγκαιρη διάγνωσή της.
 

«Λόγω της έγκαιρης διάγνωσης, εγώ ζω 20 χρόνια μετά τον καρκίνο μου», τόνισε χαρακτηριστικά η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», κ. Ελένη Ντελιοπούλου, θέλοντας να μεταφέρει με το προσωπικό της παράδειγμα ένα μήνυμα εγρήγορσης σε όλες τις γυναίκες, που δεν έχουν εντάξει την πρόληψη στις προτεραιότητές τους. «Κάθε γυναίκα να βάλει στις προτεραιότητές της την πρόληψη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Ντελιοπούλου, «όχι να τελειώνει όλες τις άλλες ανάγκες και στο τέλος, αν μένει καιρός, να κάνει αυτό το απλό πράγμα, τη μαστογραφία και τον κλινικό έλεγχο σε έναν ειδικό γιατρό».


 
Το αναλυτικό ρεπορτάζ από την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη μας, θα φιλοξενηθεί στο φύλλο της Τρίτης.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.