“Like” στο βιντεο των μαθητων της Νεας Βυσσας

Διεκδικούν την πρόκριση τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διοργάνωσε, από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Μάρτιο 2021, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», που εντάσσεται στη στρατηγική της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα» και υποστηρίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα της Χώρας.

Η διαδικασία ανάδειξης, μέσω του Βραβείου Κοινού, της μίας από τις δύο ομάδες, για κάθε κατηγορία (Γυμνάσια και Λύκεια), που θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, έχει ξεκινήσει και ανάμεσα στους συμμετέχοντες που διεκδικούν την διάκριση είναι και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Νέας Βύσσας Έβρου.

Η ομάδα των τριών μαθητών, που πήρε την πρώτη θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής, διεκδικεί το εισιτήριο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, με μια εργασία-βίντεο που ετοίμασε και ανέβασε στο youtube.

Δικαίωμα συμμετοχής στην προκριματική φάση για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έχουν οι ομάδες που κατέκτησαν τις πέντε πρώτες θέσεις στον πανελλήνιο διαγωνισμό, οι οποίες θέτουν υποψηφιότητα με δίλεπτα βίντεο που έχουν θέμα «Πληροφόρηση και παραπληροφόρηση: οι επίσημες στατιστικές σε έναν κόσμο που ξεχειλίζει από δεδομένα».

Τα εισιτήρια για την πρόκριση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι δύο: το πρώτο θα δοθεί στην ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους (κλικ like) του κοινού στο βίντεο που έχει αναρτήσει και η δεύτερη θα επιλεγεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Βρίσκουμε λοιπόν το βίντεο της ομάδας του Γενικού Λυκείου Νέας Βύσσας Έβρου και πατάμε “like”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.