Λιγοτερες, λογω κορωνοιου, αλλα με το μηνυμα της ελπιδας οι φετινες δρασεις της «Δυναμης Ψυχης»

Σήμερα η έναρξη των δράσεων του Συλλόγου με την αφορμή του Οκτώβρη, μήνα ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Με μήνυμα την ελπίδα, βασισμένη στην ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης στην «μάχη» για την καταπολέμηση του καρκίνου, ξεκινούν σήμερα και οι φετινές δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» για τον Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής σήμερα το απόγευμα αναμένεται να φωτίσουν το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στα χρώματα του ροζ κηρύσσοντας την έναρξη των προγραμματισμένων δράσεων για τον μήνα Οκτώβριο, με τα μέλη του, επιβιώσασες από το καρκίνο του μαστού να υπογραμμίζουν και φέτος την ανάγκη και την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

«Βλέπουμε ότι οι έρευνες για τον καρκίνο τρέχουνε πάρα πολύ γρήγορα έχουμε πολλά νέα φάρμακα με τα οποία μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε αρκεί να το προλάβουμε έγκαιρα» ανέφερε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ροδούλα Κοκκινάκη, εξηγώντας πως «με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση  μπορούμε να τον προλάβουμε και να τον θεραπεύσουμε 100%».

Αμέλεια στις τακτικές εξετάσεις λόγω κορωνοϊού

«Άλλωστε είμαστε όλοι εμείς στον σύλλογο είμαστε επιζήσαντες από τον καρκίνο  και αύριο θα είμαστε με τα ροζ μπλουζάκια μας στην πλατεία για να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ γιατί προλάβαμε κάτι και το θεραπεύσαμε πάρα πολύ έγκαιρα» ανέφερε χαρακτηριστικά προτρέποντας τις γυναίκες να μένουν «πιστές» στον ετήσιο έλεγχο, την ψηλάφηση, την μαστογραφία και τον υπέρηχο μαστού. Για να επισημάνει ωστόσο πως λόγω της πανδημίας παρατηρείται αμέλεια για τους προληπτικούς ελέγχους από πλευράς των γυναικών συμπολιτισσών μας. «Σε επικοινωνία που είχα με το νοσοκομείο της Κομοτηνής αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα ραντεβού διότι δεν πάει ο κόσμος φοβούμενος από τον κορωνοϊό. Αυτή την στιγμή τα στατιστικά που ανακοινώνουν  από διάφορες έρευνες που έχουν γίνει είναι ότι θα δούμε μπροστά μας προχωρημένους καρκίνους, διότι δεν κάνουνε προληπτικού  ελέγχους και γιατί μερικές φορές ενώ μας δίνει ο οργανισμός μας κάποια μηνύματα δεν τα αξιολογούμε και μένουν εκεί» ανέφερε απευθύνοντας έκκληση προς όλους και όλες «να μην αμελούμε να κάνουμε τις εξετάσεις μας».

Τόσο η σημερινή όσο και οι υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου, που συνοψίζονται στις τακτικές ενημερώσεις του κοινού κάθε Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Η κ. Κοκκινάκη εξήγησε πως ο κορωνοϊός έβαλε φρένο στα σχέδια του Συλλόγου για τον φετινό Οκτώβρη, με την κορύφωση των φετινών δράσεων να είναι στις 25 Οκτωβρίου με τον φωτισμό του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης στο χρώμα του ροζ και το περπάτημα που θα γίνει και φέτος σε ατομικό επίπεδο για την αποφυγή συνωστισμού.

«Ερχόμαστε να θυμίσουμε σε όλο τον κόσμο της Κομοτηνής και της Ροδόπης ότι είμαστε εδώ να τους στηρίξουμε να τους ενημερώσουμε. Αν χρειαστούν κάτι ο σύλλογος είναι ανοιχτός κάθε μέρα ας επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους ενημερώσουμε σε ό,τι θέλουνε» κατέληξε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.