Λιγοτερα μεν, υπαρκτα δε και φετος τα κενα εκπαιδευτικων στα σχολεια της Ροδοπης

Αναδιάρθρωση τμημάτων και τάξεων αναμένεται να φέρει η δεύτερη φάση των εγγραφών των μαθητών σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ροδόπης Μιχάλη Βασιλειάδη

Θετικά αποτιμά το γεγονός των νέων μόνιμων διορισμών αλλά και των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης νωρίτερα από ό,τι συνήθως ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ.Μιχάλης Βασιλειάδης, τονίζοντας ωστόσο πως θα μπορούσαν αυτές να λειτουργούσαν καλύτερα αν είχε πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των μαθητών στα σχολεία όλης της χώρας.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης η δεύτερη φάση των εγγραφών για τους μαθητές και τις μαθήτριες, των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, που είτε δεν πρόλαβαν είτε έμειναν εκτός σχολικών μονάδων λόγω συμπλήρωσης των θέσεων δεν έχει ακόμα ανοίξει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των τμημάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν ανά σχολική μονάδα και άρα των αναγκών σε καθηγητικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που θα προκύψουν.

Η καθυστέρηση ήδη παρατηρήθηκε από την πρώτη φάση των εγγραφών που ξεκίνησε εντός του Ιουλίου, ενώ η δεύτερη φάση για όσους δεν ενεγράφησαν ακόμα παραμένει άγνωστη με αποτέλεσμα να υπάρχουν παιδιά, στην Ροδόπη υπολογίζονται περί των 60, που δεν γνωρίζουν που θα φοιτήσουν το νέο έτος. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όπως εξήγησε πρόκειται για παιδιά που επιθυμούσαν την εγγραφή τους σε ΕΠΑΛ, που ωστόσο λόγω υπερκάλυψης των θέσεων οδηγήθηκαν σε δημόσια κλήρωση που άφησε αρκετούς εκτός. Οι μαθητές αυτοί θα κληθούν  τώρα να επιλέξουν νέα σχολική μονάδα στη δεύτερη φάση των εγγραφών, την ώρα που οι αναπληρωτές καθηγητές θα έχουν ήδη τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Υπουργείο θα έπρεπε ήδη να έχει ανοίξει το σύστημα για την δεύτερη φάση των εγγραφών, καθώς το ποσοστό του 20% περίπου των μαθητών που απομένει να εγγραφούν ενδεχομένως θα δημιουργήσουν αυξομειώσεις στην λειτουργία των σχολικών τμημάτων και άρα και στις ανάγκες για καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Βασιλειάδης εξέφρασε την άποψη πως υπό την λογική αυτή θα υπάρξουν και φέτος κενά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Ροδόπη, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως όπως διαφαίνεται αυτά θα είναι σημαντικά λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές ή και άλλους γειτονικούς και μη νομούς. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά πως στην πρόσφατη απόφαση των μόνιμων διορισμών στη Ροδόπη δεν διορίστηκαν νέοι φιλόλογοι καθώς οι θέσεις είχαν καλυφθεί ήδη από την πρώτη φάση των διορισμών.

Ο ίδιος ωστόσο τόνισε πως κρατά στάση αναμονής έως και το κλείσιμο της δεύτερης φάσης των εγγραφών των μαθητών ώστε να διαφανούν τα κενά που θα δημιουργηθούν στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.