«Λιφτινγκ» στις παιδικες χαρες 6 οικισμων

Επιτυχής η δημοπρασία… σε πείσμα της τραπεζικής αργίας

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έχουν βρεθεί οι δημόσιοι φορείς, που προγραμμάτιζαν διαγωνισμούς έργων κατά την τρέχουσα περίοδο, εξαιτίας του μέτρου της τραπεζικής αργίας. Η αδυναμία έκδοσης εγγυητικών επιστολών για λογαριασμό των εργοληπτών από τις τράπεζες αποκλείει τη δυνατότητα συμμετοχής των τελευταίων σε διαγωνιστικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα να μπαίνουν στον «πάγο» και να μετατίθεται στο μέλλον η εκτέλεσή τους. Όπου, μάλιστα, η χρηματοδότηση των έργων είναι από ευρωπαϊκά προγράμματα, οι επιπτώσεις του «παγώματος» των διαδικασιών δεν περιορίζονται στην χρονική καθυστέρηση της εκτέλεσης, αλλά και επεκτείνονται και στον κίνδυνο μη αξιοποίησης των αντίστοιχων χρημάτων.

Προβλήματα αυτής της μορφής έχει αντιμετωπίσει και ο δήμος Κομοτηνής τις τελευταίες εβδομάδες, με μια σειρά διαγωνιστικών διαδικασιών να αποβαίνουν άκαρπες. Κόντρα στο γενικό αυτό φαινόμενο, η δημοπρασία του έργου «Αναβάθμιση παιδικών χαρών νοτίων οικισμών δήμου Κομοτηνής», με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες το πρωί. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος τρεις υποψήφιοι ανάδοχοι, με την καλύτερη προσφορά να κατατίθεται από την κοινοπραξία Σιδέρη-Μαραγκόπουλου. Το ύψος της εγγύησης για τη συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό είχε προσδιοριστεί στα 4.878,05 ευρώ και οι σχετικές εγγυητικές επιστολές, που προσκομίστηκαν, προέρχονταν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην αναβάθμιση 6 παιδικών χαρών σε ισάριθμους οικισμούς των δημοτικών ενοτήτων Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Κομοτηνής στο πρόγραμμα Leader. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές των οικισμών Νέου Σιδηροχωρίου, Αιγείρου, Καλλίστης, Πόρπης, Μέσης και Φαναρίου. Η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία αναμένεται να υπογραφεί εντός ενός μήνα, ενώ η ολοκλήρωση του «λίφτινγκ» των παιδικών χαρών τοποθετείται χρονικά στα τέλη του προσεχή Οκτωβρίου.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.