«Λιφτινγκ» σε αντλιοστασια του Δημου Μαρωνειας –Σαπων μεσω «Αντωνη Τριτση»

Εντάξεις έργων 4,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Μαρωνείας –Σαπών και 3,7 ευρώ στον Δήμο Αρριανών υπέγραψε ο Στέλιος Πέτσας

Νέες εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, υπέγραψε την Τρίτη, 28 Ιουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός, Στέλιος Πέτσας, ανάμεσα στις οποίες και έργα στους Δήμους Μαρωνείας –Σαπών και Αρριανών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον Δήμο Μαρωνείας –Σαπών το Υπουργείο ανακοίνωσε την ένταξη  του έργου Ενεργειακής αναβάθμισης Η/Μ Εξοπλισμού Αντλιοστασίων Ύδρευσης του ύψους 4,3 εκατ. ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αρριανών ανακοίνωσε την ένταξη του έργου που αφορά παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων του Δήμου Αρριανών, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, 29 Ιουνίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Μαρωνείας –Σαπών η ένταξη είναι η δεύτερη για τον Δήμο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μετά την ένταξη που αφορά στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών το οποίο μάλιστα έχει δημοπρατηθεί ήδη και έχει αναδειχθεί ανάδοχος. Και η δεύτερη αυτή ένταξη αφορά σε έργο ύδρευσης με τον κ. Χαριτόπουλο ωστόσο να διευκρινίζει ότι είναι και έργο ενεργειακής αναβάθμισης, ενώ στην ουσία περιλαμβάνει σαράντα περίπου υδρευτικές γεωτρήσεις καθώς και αντικαταστάσεις των αντλιών με πιο αποδοτικές και δίχως μεγάλη ενεργειακή επιβάρυνση, γεγονός που θα λειτουργήσει και προς τον στόχο της μείωσης της κατανάλωσης του ρεύματος που αποτελεί κόστος «δυσβάσταχτο» και για τον Δήμο.

Παράλληλα όπως γνωστοποίησε διασφαλίζεται και η λειτουργία διπλών αντλητικών συστημάτων σε όλα τα αντλιοστάσια του δήμου για την ύδρευση, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο για τα επόμενα χρόνια του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.