Λενε οχι στις εξετασεις PISA οι συνδικαλιστικες οργανωσεις εκπαιδευτικων

Διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού

Τις εξετάσεις PISA βάζουν στο στόχαστρο της κριτικής τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών. Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του νέου μέτρου ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες» συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και έχει ως τίτλο: «Εξετάσεις PISA, ο ρόλος τους & η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος». Ομιλητές της εκδήλωσης, που θα γίνει διαδικτυακά την Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 19.30, θα είναι ο Γιώργο Καλημερίδη (δάσκαλος), Δημήτρη Μαριόλη (δάσκαλος) και Γιώργο Μαυρογιώργο (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

«Αναλαμβάνουμε δράση ενάντια στις εξετάσεις PISA που δημιουργούν ένα σχολείο εξετασιοκεντρικό κάτεργο, κατατάσσουν, κατηγοριοποιούν και αποκλείουν μαθήτ(ρι)ες, ενώ φορτώνουν σε εκπαιδευτικούς και γονείς την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα προβλήματα στην εκπαίδευση!» τονίζει σε μήνυμά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, καλώντας «όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες του γονεϊκού κινήματος, τους/τις μαθητές/τριες να συμμετέχουν και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την ΑΚΥΡΩΣΗ των εξετάσεων PISA!».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που θα προβληθεί live απο το youtube εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCbxXGz4oO-A85pKIQ9saKIQ επίσης μπορούν να καταθέσουν πιθανές ερωτήσεις στο chat του καναλιού. 

Τι είναι οι εξετάσεις PISA

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι εξετάσεις PISA είναι διαγνωστικού χαρακτήρα και σκοπός τους είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης των Προγραμμάτων Σπουδών και τον βαθμό επίτευξης των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων, με ζητούμενο την έγκυρη και αξιόπιστη αποτύπωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών.

Οι εν λόγω εξετάσεις αφορούν μαθητές της ΣΤ’ τάξης δημοτικού και Γ’ τάξης του Γυμνασίου στη Γλώσσα-κατανόηση κειμένου και στα Μαθηματικά. Πιλοτικά κατά τη φετινή  σχολική χρονιά, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εντός Μαΐου σε εθνικό επίπεδο, με αντιπροσωπευτικό δείγμα έως 6.000 μαθητών και μαθητριών Δημοτικού και έως 6.000 Γυμνασίου, σε έως 600 σχολικές μονάδες όλων των τύπων, όλης της επικράτειας. Η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική και θα επαναλαμβάνονται ετησίως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.