“Λευκη” εγινε η νυχτα της Παρασκευης (+Gallery)

Τo μεγάλο στοίχημα της "Λευκής Νύχτας" στην Κομοτηνή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την αγορά της πόλης

Εμπορικός Σύλλογος και Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης ένωσαν τις δυνάμεις τους με τις τοπικές αρχές, στο πλαίσιο του περιφερειακού φεστιβάλ Via Egnatia, και «έστησαν» μια άκρως επιτυχημένη «Λευκή Νύχτα» το βράδυ της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» τα εμπορικά καταστήματα της πόλης παρέμειναν ανοιχτά από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ οι δρόμοι της Κομοτηνής κυριολεκτικά «πλημμύρισαν» από κόσμο, προερχόμενο όχι μόνο από τη Ροδόπη, αλλά και από κάθε γωνιά της περιφέρειας. Παράλληλες εκδηλώσεις σε όλο το μήκος του εμπορικού άξονα του κέντρου «στόλισαν» τη βραδιά, σε μια «Λευκή Νύχτα» αφιερωμένη σε κάθε μικρό και μεγάλο Ροδοπίτη.

Εκπτώσεις και εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της πόλης

Η τοπική αγορά κινητοποιήθηκε στο έπακρο, με τα εμπορικά καταστήματα να στήνουν τις δικές τους μικρές γιορτές, αλλά και να προσφέρουν εκπτώσεις που σε πολλές των περιπτώσεων άγγιξαν το 50%. Οι οικογένειες άδραξαν την ευκαιρία αυτή, επίσκέφτηκαν τα καταστήματα, αλλά και διασκέδασαν στους πεζοδρόμους της πόλης με μικρά θεατράκια, κλόοουν, συναυλίες, γυμναστικές επιδείξεις, μουσική, χορό και άλλες δράσεις πολιτισμού.

Οι “Λευκές” αντιδράσεις

Παρά τη μεγάλη αποδοχή που είχε η «Λευκή Νύχτα» από μέρος των πολιτών συνάντησε και σειρά αντιδράσεων. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση συγκάλεσε ανοιχτή συνέλευση το πρωί της Πέμπτης ώστε να συντονίσει σειρά δράσεων κατά της «Λευκής Νύχτας» προς υποστήριξη των εργαζομένων. Έτσι, κατά τη διάρκεια της «ανοιχτής» Παρασκευής μέλη και όχι μόνο της Αντιεξουσιαστικής, πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία με πανό έξω από μεγάλα καταστήματα που ανήκουν σε πολυεθνικές κυρίως αλυσίδες. Ανάλογη διαμαρτυρία με διανομή φυλλαδίων έκανε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην αρχή της οδού Βενιζέλου με τεράστιο πανό.

Εκδηλώσεις αφιερωμένες και στο Βυζαντινό Φρούριο

Παράλληλες με τη «Λευκή Νύχτα» εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην άλλη πλευρά, με ένα αφιέρωμα στο Βυζαντινό φρούριο της πόλης. Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή μάγεψαν το κοινό της Κομοτηνής στο πολιτιστικό κύτταρο με τραγούδια που μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή του Φεστιβάλ Via Egnatia το οποίο ευχήθηκε να γίνει θεσμός στην περιοχή και να διαφημίσει την περιφέρειά μας σε κάθε άκρη της χώρας.

(Δείτε πλούσιο Φωτορεπορτάζ κάνοντας κλικ στην κεντρική φωτογραφία)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.