Λαθραια τσιγαρα και καπνο πουλουσε 57χρονος στην Ξανθη

Κατασχέθηκαν 2.964 πακέτα τσιγάρων και 56 συσκευασίες καπνού

Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 57χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που στοχεύουν στην πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 57χρονο, καθόσον όπως διαπιστώθηκε κατείχε και διέθετε προς πώληση, πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 
Αναλυτικότερα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του δράστη και στο περίπτερο, ιδιοκτησίας της συζύγου του, εντόπισαν και κατέσχεσαν 2.964 πακέτα τσιγάρων και 56 συσκευασίες καπνού.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

Οστρακοειδή ακατάλληλα για κατανάλωση μετέφερε παράνομα 50χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Κατασχέθηκε πάνω από ένας τόνος οστρακοειδή

Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 50χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις περί αλιευτικού και περί αγορανομικού κώδικα.
 
Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, σε Επαρχιακή Οδό της Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έμφορτο με ποσότητα οστρακοειδών (τελλίνα), συνολικού βάρους 1.099 κιλά, τα οποία όπως προέκυψε είναι μη ασφαλή για κατανάλωση.
 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, συνελήφθη ο 50χρονος, καθόσον όπως προέκυψε είναι ιδιοκτήτης του παραπάνω οχήματος, με το οποίο μετέφερε τα οστρακοειδή, εκτός ψυγείου και χωρίς να κατέχει τα απαιτούμενα παραστατικά.
 
Κατασχέθηκαν η ποσότητα των οστρακοειδών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
 
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για τα ίδια αδικήματα.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Με αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξαπάτησε δυο γυναίκες 39χρονος από την Ορεστιάδα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος δύο γυναικών, ηλικίας 53 και 54 ετών. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ΄εξακολούθηση.
 
Αναλυτικότερα, οι δύο γυναίκες εντόπισαν αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση ηλεκτρονικών συσκευών και επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του.
 
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 39χρονος κατάφερε να τις εξαπατήσει, πείθοντάς τες να του αποστείλουν, την 1-5-2015 και 15-7-2015, με ταχυδρομική επιταγή, χρηματικά ποσά, για την αγορά δύο ηλεκτρονικών συσκευών, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθούν οι συμφωνημένες αγοροπωλησίες.
 
Συγκεκριμένα, η 53χρονη απέστειλε στον δράστη το χρηματικό ποσό των 202 ευρώ για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου, ενώ η 54χρονη του απέστειλε 206 ευρώ για την αγορά ενός tablet.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Την μπαταρία φορτηγού προσπάθησαν να κλέψουν τρεις άνδρες στην Ξάνθη

Άλλες 54 μπαταρίες ανακάλυψε η αστυνομία στο σπίτι των δραστών
Συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ, σε χωριά της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τρεις άνδρες, ηλικίας 27, 18 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
 
Αναλυτικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο Παλαιό Εράσμιο Ξάνθης, όπου προσπάθησαν να αφαιρέσουν, από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μια μπαταρία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περιοίκους. Οι ειδοποιηθέντες αστυνομικοί προσέτρεξαν στο σημείο, όπου συνέλαβαν αρχικά τους δύο δράστες, ηλικίας 18 και 16 ετών, ενώ ο 27χρονος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στο Εύλαλο Ξάνθης.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 54 μπαταρίες οχημάτων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται. Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από τον Αστυνομικό Σταθμό Ευλάλου Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.