Λαθραια τσιγαρα και καπνο εκρυβαν στα σπιτια τους δυο ανδρες σε Ξανθη και Καβαλα

Κατασχέθηκαν πάνω από 9 κιλά καπνού και 41 πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν την Παρασκευή, στην Ξάνθη και την Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής, στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου βρέθηκαν 41 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι κατείχε στην οικία του 185 συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους 9.250 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού. Η δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης και Καβάλας. 

17 άτομα «στοίβαζαν» σε φορτηγό δύο Βούλγαροι διακινητές

Συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς ειδικής μονάδας ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 45χρονος και μία 40χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαεπτά άτομα. Δεκαέξι από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Τουρκμενιστάν.
 
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκαεπτά άτομα.
 
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Σπείρα κλεφτών εξάρθρωσε η αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη

1 κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και 5 απόπειρες διάρρηξης καταστημάτων στην εγκληματική τους δράση

Εξαρθρώθηκε, μετά από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
 
Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί μια κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και πέντε απόπειρες διάρρηξης επιχειρήσεων, που είχαν διαπραχθεί, το χρονικό διάστημα 29-9-2015 έως 10-10-2015, στην Αλεξανδρούπολη.
 
Συνελήφθησαν το Σάββατο, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, τρεις άνδρες, ηλικίας 18, 20 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.
 
Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω άνδρες, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, που αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα 29-9-2015 έως 10-10-2015, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
 
Συγκεκριμένα, από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αφαίρεσαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πέντε επιχειρήσεις, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
 
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο των δραστών, καθώς και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 αναδιπλούμενο μαχαίρι (σουγιάς), συνολικού μήκους 18 εκατοστών, 1 κατσαβίδι, 2 φακοί και 1 γάντι εργασίας.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η αφαιρεθείσα δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Κατασχέθηκε επιπλέον το παραπάνω όχημα των δραστών. Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ο 20χρονος για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 22χρονος για κλοπή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης για την ταυτοποίηση, τη σύλληψη του συνεργού τους και τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.