Λαμπρος ο εορτασμος του Αγιου Παντελεημονα στη Ροδοπη

Με κατάνυξη ο εσπερινός στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Μικρό Κρανοβούνιο

Πολλοί πιστοί ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί του Αγίου Παντελεήμονα στη Ροδόπη, τόσο στην παραμονή, όσο και ανήμερα της γιορτής του Αγίου.

Έτσι την Δευτέρα 26 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Μικρό Κρανοβούνι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Στην εκκλησία βρέθηκαν επίσημοι, κάτοικοι και επισκέπτες του οικισμού, με τον Μητροπολίτη να ζητά από αυτούς να λένε το «Κύριε Ελέησον» θυμίζοντας πως οι άνθρωποι του Θεού αντιμετωπίζουν τους πειρασμούς και τις δυσκολίες της ζωής, «λοιδωρούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχώμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν» όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος.

«Αυτή είναι η μόνη πορεία των χριστιανών απέναντι στον κόσμο και στα του κόσμου πράγματα», ανέφερε, τονίζοντας πως ο Άγιος Παντελεήμων, που μας διδάσκει το έλεος του Θεού, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως άγιος της Αγάπης, μιας και ξόδευε αφειδώλευτα και αναργύρως την ιατρική του ιδιότητα.

Ευχές από τους πιστούς

Το πρωί της εορτής του Αγίου, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μαζί με τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους για τα ονομαστήριά του, και τόνισε πως σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της Πανδημίας, θα είμαστε όλοι μαζί στην Εκκλησία, τονίζοντας πως πρέπει όλοι μαζί να πορεύονται στη βασιλεία του Θεού, κάνοντας τη ζωή μας παράδεισο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.