Λαμπρος ο Εορτασμος της 28ης Οκτωβριου στην Κομοτηνη

Γιορτάστηκε με επισημότητα η επέτειος του ΟΧΙ, με πολύ κόσμο να παρακολουθεί την παρέλαση

Με πολύ κόσμο, ελέω του υπέροχου καιρού, εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στην Κομοτηνή το Σάββατο, με πολύ κόσμο να εκμεταλλεύεται την μέρα και να προσέλθει για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη παρέλαση, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, μαζί με τους βουλευτές της Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ιλχάν Αχμέτ, εκπροσώπους του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής.

Η παρέλαση ξεκίνησε όπως πάντα με τους συλλόγους της πόλης, ενώ συνεχίστηκε με την παρέλαση των σχολείων στη συνέχεια παρέλασε ο Ελληνικός στρατός, ενώ φέτος την παρέλαση έκλεισαν οι δόκιμοι Αστυνομικοί της Σχολής Αστυφυλάκων, που τους ακολούθησε μηχανοκίνητο άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτελούμενο από μηχανές και αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ.

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: «Σε χρόνια που δυστυχώς διαιρούμαστε, να μαθητεύσουμε από το ήθος των πατέρων και των ηρώων της πίστεως και του Έθνους μας»

«Η μεγάλη αυτή θρησκευτική και εθνική γιορτή, μας θυμίζει μια μεγάλη αλήθεια την οποία θα πρέπει να ξαναθυμηθούμε, να ενστερνιστούμε αλλά και να την ζήσουμε. Οι ήρωές μας με την πίστη τους στον Θεό, με την ταπείνωσή τους, αλλά και την αποφασιστικότητα το θάρρος και την εντιμότητά τους, οι λίγοι νίκησαν τους πολλούς, την ιταμότητά και τον ανόητο εγωισμό τους» ανέφερε στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής υπενθυμίζοντας πως «έτσι και εμείς. Σήμερα, σε χρόνια που δυστυχώς διαιρούμαστε, και οι πολλαπλοί εγωισμοί έρχονται να χαλάσουν την ενότητα και την σύμπνοιά μας, καλούμαστε να μαθητεύσουμε από το ήθος των πατέρων και των ηρώων της πίστεως και του Έθνους μας» για να ευχηθεί χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες.

Δρ.Τζιχάντ Χαλήλ: «Το ΟΧΙ είναι ηρωισμός και περηφάνεια»

Μήνυμα ειρήνης και ομόνοιας έστειλε και ο τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ.  Τζιχάντ Χαλήλ καλώντας μάλιστα τους νέους να μην ξεχνούν την σημερινή επέτειο. «Το ΟΧΙ είναι ηρωισμός και περηφάνεια» ανέφερε καλώντας μας «να είμαστε πάντα με το δίκαιο» ευχόμενος Χρόνια πολλά.

Χρήστος Μέτιος:«Το έπος του ’40 αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι»

«Η σημερινή μέρα είναι ταυτόχρονα και μέρα μνήμης» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Χρήστος Μέτιος υπογραμμίζοντας πως «οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία». «Το έπος του ’40 μας συγκινεί και μας εμπνέει και αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι» συμπλήρωσε για να καταλήξει τονίζοντας πως «το παράδειγμα των προγόνων μας ας μας εμπνέει όλους και ο καθένας από εμάς, ανάλογα με την θέση ευθύνης που έχει ας πράξει ότι μπορεί για να έχει η Ελλάδα ένα καλύτερο μέλλον».

Ευριπίδης Στυλιανίδης:  «Η 28η Οκτωβρίου “σχολείο” όχι μόνο για του Έλληνες, αλλά για την Ευρώπη και όλον τον κόσμο»

«Είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη, απρόβλεπτη και δύσκολη περίοδο. Τα μέτωπα είναι ανοιχτά στην Ουκρανία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Αυτές τις δύσκολες στιγμές μας υποχρεώνουν όλους να ανατρέξουμε στην ιστορία μας, να διδαχτούμε από αυτήν να μιμηθούμε πρότυπα που καλλιέργησαν ηρωικές πράξεις Ελλήνων στο μέτωπο του 1940 και μετά» ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης, καλώντας μας «να αναδείξουμε στη νέα γενιά συμπεριφορές, θυσίες και αυταπάρνηση που έδειξαν οι Έλληνες διδάσκοντας σε όλον τον πλανήτη της αφοσίωση στην Ελευθερία, την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Η 28η Οκτωβρίου είναι ένα “σχολείο” όχι μόνο για του Έλληνες, αλλά για την Ευρώπη και όλον τον κόσμο. Ένα σχολείο ήθους, πίστης στις ανθρώπινες αξίες και αγώνα για ιδανικά που μπορούν μόνο να φωτίσουν και να καθοδηγήσουν τον δρόμο του μέλλοντος» πρόσθεσε.

Νίκος Τσαλικίδης: «Στο πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου ας συνεχίσουμε να προάγουμε το εθνικό μας συμφέρον να εμπνεόμαστε από τους προγόνους»

Για μια ημέρα τιμής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, έκανε λόγο στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης. «Στο πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου ας συνεχίσουμε να προάγουμε το εθνικό μας συμφέρον να εμπνεόμαστε από τους προγόνους μας και να προάγουμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την δημοκρατία αλλά και την ενότητα στην ΠΑΜ-Θ» κατέληξε.

Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου: «Να μην ξεχνάμε τους προγόνους μας γιατί η ζωή επαναλαμβάνετε»

Την Ελληνική Λύση εκπροσώπησε ο κ.Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1940 που δώσαν πραγματικά την ψυχή, την ζωή και το αίμα τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι». Ο ίδιος κάλεσε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «να μην τους ξεχνάμε γιατί η ζωή επαναλαμβάνετε, να τους τιμάμε» για να τονίσει πως «θέλω να πιστεύω ότι αν τολμήσει κάποια στιγμή κάποιος να αμφισβητήσει την ελληνική ακεραιότητα, κάθε σπιθαμή γης της Ελλάδας μας, όπως και τότε έτσι και τώρα όλοι μαζί θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε εχθρός της ιερής μας χώρας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.