Κυριακη της Ορθοδοξιας με καθε επισημοτητα στην Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Με προσκεκλημένο τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη

Την Α  Κυριακή των Νηστειών, της Ορθοδοξίας, 17 Μαρτίου, ο προσκληθείς Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχόντων και πλήθους πιστών, καθώς ο Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μετείχε της Συνοδικής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.
 

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέστη της λιτανεύσεως των ιερών εικόνων διαβάζοντας το προβλεπόμενο απόσπασμα του υπέρ της Ορθοδοξίας Συνοδικού, ενώ ανέπεμψε και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των Αρχιερέων, καθώς και των Ευεργετών της Μητροπόλεως και του Νομού, ευχήθηκε δε προς όλους καλό νηστείας αγώνα και μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, τον οποίον ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση.
 

Επίσης το απόγευμα της Α΄ Κυριακής των Νηστειών τελέσθηκε η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, χοροστατούντος του προσκληθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: ««Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστίν η Βασιλεία των Ουρανών».Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.