Κυπελλο ΕΠΣ Θρακης: Ο Δημαρχος που ενωνει τις δυο φιναλιστ

Ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος κάνει αναδρομή στα φοιτητικά του χρόνια στην Κομοτηνή όπου αγωνίστηκε σε Δόξα Γρατινής και Πανθρακικό

Το Σάββατο 30 Απριλίου στις 17:00 Πανθρακικός και Δόξα Γρατινής θα ριχτούν στη μάχη της κατάκτησης του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φόρεσαν την φανέλα των δύο ομάδων αλλά ξεχωριστή φυσιογνωμία είναι ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας Περικλής Μίγδος, ο οποίος αγωνίστηκε τόσο στη Δόξα Γρατινής όσο και στον Πανθρακικό έχοντας μόνο όμορφες αναμνήσεις και από τις δύο ομάδες.

Τα ωραιότερα του χρόνια τα έζησε στην Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή λένε πως κλαις δύο φορές, μία όταν έρχεσαι και μία όταν φεύγεις. Έτσι και ο Περικλής Μίγδος ήρθε στην Κομοτηνής ως φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και έζησε μία μοναδική φοιτητική ζωή. Πανεπιστήμιο σε πολύ υψηλό επίπεδο , ανθρώπινες σχέσεις αναλλοίωτες στο χρόνο και φυσικά η ποδοσφαιρική του διαδρομή τόσο στον Πανθρακικό όσο και στην Δόξα Γρατινής αξέχαστη.

«Στην ομάδα της Δόξα Γρατινής είχα την τιμή να αγωνιστώ ως προσωπική επιλογή του Χρήστου Ιομέρη ο οποίος έμαθε από καθηγητές ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου για έναν αριστεροπόδαρο φοιτητή από την Άρτα, με εξαιρετικές συστάσεις τόσο ποδοσφαιρικά όσο και σαν χαρακτήρα, ο οποίος έχει πάρει και στο ΤΕΦΑΑ ειδικότητα ποδόσφαιρο» ομολογεί ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Το αγαπημένο παιδί της Δόξας Γρατινής και του προπονητή  Λάκη Κατράνη έκανε μια εκπληκτική ποδοσφαιρική χρονιά ως επιτελικό και αριστερό κυρίως χαφ δημιουργώντας ταυτόχρονα σχέσεις και δεσμούς φιλίας με ποδοσφαιριστές της ομάδας (Σπέντζος, Περγέλης, Μπέης, Θεοδωρίδης, Καμπούρης και πολλούς ακόμη) και κυρίως με τους φιλάθλους και τους ανθρώπους της Γρατινής αφού πέρα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων έγινε λάτρης και μόνιμος επισκέπτης του χωριού της Γρατινής.

Η σχέση του με τον Χρήστο Ιομερη και τον Λάκη Κατράνη δικαίως χαρακτηριζόταν από αξιοπρέπεια, σεβασμό και εκτίμηση δείγμα άλλωστε και της ικανοποίησης και χαράς και των δύο με την μεταγραφή του Περικλή Μίγδου από την Δόξα Γρατινής της Α’ Κατηγορίας στον  Πανθρακικό, εκπρόσωπο της Κομοτηνής στις μεγάλες κατηγορίες.

Από την Δόξα Γρατινής στον Πανθρακικό

Η μεταγραφή του στον Πανθρακικό δίπλα στον Κάζα, τον Πουρλιάγκα, τον Γιώτη Ξενοδοχίδη, τον  Σίμο Αντωνίου και τα άλλα παιδιά έγινε με προπονητή τον Χάρη Μπανιώτη και μετέπειτα τον Χρήστο Δουλγεράκη για να καλύψει ουσιαστικά την αριστερή πλευρά της ομάδας ως αριστερός μπακ – χαφ.

 Με τις καλύτερες αναμνήσεις και με την ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό, οι αγώνες στη Δράμα, στην Καβάλα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ξάνθη αφήνουν ανεξίτηλες τις μοναδικές στιγμές όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από τα γήπεδα μιας και οι παίκτες του Πανθρακικού δημιούργησαν μεταξύ τους  άριστο κλίμα , χαρακτηριστικό ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Περικλής Μίγδος  με αριστερό πόδι «φαρμάκι» και σέντρα διαβήτη, αγαπητός πολύ στην κερκίδα και πειραχτήρι στα αποδυτήρια έβαζε συνεχώς σε περιπέτειες τον Μπάρμπα Κώτσο, φροντιστή της ομάδας.

Η πόλη έβλεπε στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή που τιμάει την φανέλα της ιστορικής ομάδας της Θράκης και που σέβεται τον κόσμο της.

Μέντορας ζωής ο Χάρης Μπανιώτης

«Από το προπονητικό τιμ και τον Χάρη Μπανιώτη έμαθα πολλά και φυσικά του χρωστάω πολλά γιατί οι εμπειρίες του Πανθρακικού έγιναν εφόδια μου σε όλα τα σκαλοπάτια της ζωής –αθλητικά και μη- οπότε δεν μπορώ παρά να είμαι ευγνώμων» παραδέχεται με ειλικρινία ο κ. Μίγδος.

Στην προπονητική θητεία του Χρήστου Δουλγεράκη στον Πανθρακικό ο Περικλής Μίγδος ήταν αγαπημένος του ζητώντας του συνέχεια την μακρινή αριστερή μπαλιά (όπως έλεγε ο αείμνηστος : Μίγδος μεγάλη…συστημένη )

Οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές η καλύτερη , καθώς ήταν και το πειραχτήρι της ομάδας.

Αφήνει το αθλητικό του αποτύπωμα στο Δήμο του

Σήμερα ο Περικλής Μίγδος διαμένει μόνιμα στο χωριό του στο Κλειδί Άρτας, είναι Δήμαρχος του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη (Ορεινή Περιοχή της Ηπείρου που απαρτίζεται από 16 Τοπικές Κοινότητες και 86 χωριά ). Εκλεγμένος για δεύτερη θητεία με ποσοστό ρεκόρ από την πρώτη Κυριακή 73% .

Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο είναι στο αίμα του ακόμη και σήμερα  αν κρίνει κανείς από το αθλητικό στυλ που διατηρεί ο ίδιος αλλά και από τις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ) που γίνονται στον Δήμο του.

Ομάδα του Δήμου του και όλης της Άρτας είναι η Α.Ε. Καραϊσκάκη που αγωνίζεται στην Super League 2. Ο Α.Ο. Κλειδίου , είναι η ποδοσφαιρική ομάδα που εκπροσωπεί τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Α’ Κατηγορία! Κατά δήλωση του Περικλή Μίγδου «μέτρο δεν έχει η αγάπη για αυτή την ομάδα».

Στον Α.Ο. Κλειδίου που δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια και που κάθε χρόνο  κάνει πρωταθλητισμό αγωνίζεται και ο γιος του Περικλή, ο νεότερος Μίγδος!

 Ο Αχιλλέας  δευτεροετής φοιτητής Γυμναστικής Ακαδημίας, έχει ύψος 1.90  με φοβερά σωματικά προσόντα, αν και παίκτης κέντρου φιγουράρει στις τρεις πρώτες θέσεις των σκόρερ της Α’ Κατηγορίας με 20 γκολ . Ταχύτατος , πολύ δυνατός και με άριστη τεχνική κατάρτιση δείχνει ότι το μέλλον είναι μπροστά του!

«Στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης να νικήσει το ποδόσφαιρο και στα μπαράζ ανόδου να προβιβαστεί ο Πανθρακικός»

Ο Περικλής Μίγδος παρακολουθεί ανελλιπώς το ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού μας. Διαδικτυακά τον συναντάς παντού στις σελίδες, στα site, στο facebook και οτιδήποτε σχετίζεται με την περιοχή μας και τα αθλητικά δρώμενα στην περιοχής.    

Ταυτόχρονα διατηρεί επικοινωνία με πολλούς παλιούς συμπαίκτες και από τις δύο ομάδες που έπαιξε στην Κομοτηνή, του Πανθρακικού και της Γρατινής.

Ερωτηθείς για το ποιος θέλει να κερδίσει επισήμανε πως τα συναισθήματα είναι μοιρασμένα, συνεχάρη όμως για την πρωτοβουλία να δοθούν τα χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» και ευχήθηκε στον Πανθρακικό να επιστρέψει στη Γ΄ Εθνική μέσα από τα μπαράζ ανόδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.