Κυνηγι πασχαλινων αυγων στο Ειδικο Γυμνασιο Λυκειο Κομοτηνης

Μαθητές κυνήγησαν τα κρυμμένα σοκολατένια αυγά στην αυλή του σχολείου

Το κυνήγι των πασχαλινών αυγών ή αλλιώς ο λαγός του Πάσχα, αναβίωσε στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής την Τετάρτη 14 Απριλίου, ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Αγγλία αλλά και στη Γερμανία.

Οι μαθητές του σχολείου έμαθαν για το έθιμο και διασκέδασαν ψάχνοντας στον προαύλιο χώρο αλλά και στο εσωτερικό χώρο του σχολείου τα κρυμμένα σοκολατένια αυγά. Ο μαθητής που συγκέντρωσε τα περισσότερα κέρδισε και το γλυκό έπαθλο.

Το παιχνίδι οργάνωσαν και υλοποίησαν η καθηγήτρια Αγγλικών Κατσούρη Κατερίνα και η Κοινωνική Λειτουργός Βογιατζόγλου Ευγενία.

Στην Γερμανία το έθιμο θέλει ο Λαγός το Πάσχα να φέρνει τα σοκολατένια αυγά στα παιδιά την ημέρα της Ανάστασης, κάτι ανάλογο με το έθιμο του Άη – Βασίλη τα Χριστούγεννα.

Τον Μεσαίωνα, την Μεγάλη Πέμπτη που ήταν η τελευταία μέρα του τρέχοντος οικονομικού έτους οι αγρότες έπρεπε να πληρώνουν με τόκο το ενοίκιο της γης που χρησιμοποιούσαν στους γαιοκτήμονες και αυτό γινόταν συνήθως με τρόφιμα κυρίως αυγά και λαγούς.

Μετά τον 17ο αιώνα , πολλοί γονείς έλεγαν στα παιδιά τους πως τα αυγά έφερνε ο πασχαλινός λαγός. Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο οι σοκολατοποιοί δημιούργησαν σοκολατένιους λαγούς και αυγά κάνοντας το έθιμο πιο ελκυστικό για τα παιδιά.

Έτσι, την ημέρα της Ανάστασης ο σοκολατένιος λαγός έχει επισκεφτεί τα παιδιά για να τους φέρει σοκολατένια αυγά που όμως έχει κρύψει σε διάφορα μέρη του σπιτιού αλλά και της αυλής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.