Κυματισε ξανα η ιστορικη σημαια της Κομοτηνης (+Gallery)

Με την επίσημη έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης, από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, θρησκευτικών αρχών, της τοπικής ηγεσίας  των σωμάτων ασφαλείας και μαθητών των σχολείων, συνεχίστηκαν την Τετάρτη, οι εκδηλώσεις για την 95η  επέτειο ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.
Την ιστορική σημαία της Κομοτηνής μετέφεραν από το Δημαρχείο, όπου φυλάσσεται, νεαρές γυναίκες, μέλη του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής ντυμένες με παραδοσιακές στολές, παρουσία  τιμητικού στρατιωτικού αγήματος της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.
Της έπαρσης ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας – Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμονος και κατάθεση στεφάνων από τον Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  και μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης.

Γιώργος Πετρίδης
«Η ιστορική διαδρομή αυτών των ετών, μας φέρνει μπροστά στην ευθύνη να αποδείξουμε κάθε μέρα ότι αξίζουμε αυτή της εθνικής παρουσίας στο χώρο μας»

«Η ιστορική διαδρομή αυτών των ετών, σχεδόν ενός αιώνα μας φέρνει καθημερινά μπροστά στην ευθύνη και την υποχρέωση, να αποδείξουμε και να αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι αξίζουμε αυτή της εθνικής παρουσίας στο χώρο μας, στην Ελλάδα» δήλωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιώργος Πετρίδης. «Όλοι οι κάτοικοι της Θράκης, δίνουν έναν αγώνα καθημερινά διαφορετικό από αυτό, που δίνουν ενδεχομένως σε άλλες περιοχές», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων διότι όπως ανέφερε «συνεχίζουμε να είμαστε ακρίτες και οι ευθύνες που φέρουμε από αυτό το λόγο, είναι σημαντικές «. «Πολύ περισσότερο στη Θράκη, οφείλουμε κάθε φορά με αφορμή αυτές τις επετείους, να ανατρέχουμε στην ιστορική μνήμη , να αντλούμε  όλα τα πολύ σημαντικά και σοβαρά ζητήματα που έθεσαν οι πρόγονοι μας και να είμαστε σε ένα διαρκή αγώνα, να αποδεικνύουμε ότι είμαστε άξιοι και των δικών τους αγώνων αλλά κι αυτών που παρουσίασαν στον πολιτισμό και στην ιστορία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τις ευχές του συλλόγου δασκάλων «οι Τρεις Ιεράρχες» με αφορμή την επέτειο, μετέφερε σε δηλώσεις της, η Αντιπρόεδρος κ.Αναστασία Παπαχρήστου. «Με την κατάθεση στεφάνων  αποτίνουμε φόρο τιμής σε κείνους τους ήρωες που αγωνίστηκαν με την ψυχή και το σώμα τους για να μπορούμε να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι», επισήμανε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.