Κυκλοφορει το Ημερολογιο της ΕΟΔ για το 2017

Το ημερολόγιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για τη νέα χρονιά παρέλαβαν όλα τα Παραρτήματα της χώρας, καθώς και το Παράρτημα Ροδόπης.
 
Το ημερολόγιο αποτελεί μια συνοπτική επισκόπηση των γεγονότων της περασμένης χρονιάς, γεγονότα που σημαδεύτηκαν από την έκρηξη του προσφυγικού ζητήματος.
 
Σε αυτά δεσπόζει η ύψιστη βράβευση της ΜΚΟ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με το βραβείο προσφύγων NANSEN 2016, για τις ακατάπαυστες προσπάθειες των εθελοντών της να σώζουν ανθρώπους σε κατάσταση κινδύνου στη θάλασσα.
 
Στους μήνες της νέας χρονιάς, επίσης, αποτυπώνεται με φωτογραφικό υλικό η συμμετοχή της ΕΟΔ σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων, σε συνεργασία με οργανώσεις ευρωπαϊκών χωρών, οι εκπαιδεύσεις των εθελοντών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο υγρό στοιχείο -και όχι μόνο- στιγμιότυπα από εκδηλώσεις επίδειξης επιχειρησιακής ετοιμότητας, τελετές ονοματοδοσίας διασωστικών σκαφών που δωρίθηκαν από τις Οργανώσεις Νορβηγίας και Ολλανδίας, στα παραρτήματα της ΕΟΔ του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
 
Το ημερολόγιο περιλαμβάνει ακόμη ένα συνοπτικό ιστορικό της ΕΟΔ -την αποστολή και τους στόχους της Οργάνωσης και των Παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα- αλλά και χρήσιμες οδηγίες για ασφαλή περιήγηση στο βουνό, ενέργειες κατά τη διάρκεια καταιγίδας, συμβουλές κατά τη διάρκεια πλημμύρας, γενικές οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα, μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια σεισμού, μέσα και έξω από το σπίτι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.