Κτηνοτροφος αποκλειστηκε με τα προβατα του μεσα στον Βοζβοζη

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για να τον απομακρύνει

Σε μια ιδιάζουσα περίπτωση κλήθηκε η πυροσβεστική το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου, μιας και βοσκός αποκλείστηκε, μαζί με το κοπάδι του, μέσα στον ποταμό.

Η κοίτη του Βοζβόζη, κοντά στον οικισμό του Ηφαίστου, είναι αρκετά φαρδιά, και είναι εύκολη στην πρόσβαση κυρίως από την ανατολική πλευρά, με πολλούς κτηνοτρόφους να βάζουν τα κοπάδια τους σε αυτή, τις περιόδους που το ποτάμι δεν έχει υψηλή ροή.

Την Τρίτη, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κυρίως στα ορεινά της Ροδόπης, το ποτάμι είχε μεγαλύτερη ροή, όμως η έλλειψη βροχής στην πόλη, ή ο λάθος υπολογισμός, είχε σαν αποτέλεσμα να αποκλειστούν το κοπάδι τα πρόβατα, και μαζί και ο βοσκός, σε μια από τις νησίδες που δημιουργήθηκαν από την εντονότερη ροή, ενώ υπήρχαν και μεμονωμένα πρόβατα που αποκλείστηκαν σε άλλες νησίδες.

Για το θέμα κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία, που μετέβηκε στο χώρο και προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον βοσκό, ο οποίος δεν φαινόταν να κινδύνευε άμεσα, αλλά περίμενε να πέσουν τα νερά, μιας και δεν υπήρχε πια βροχόπτωση, για να πάρει μαζί το κοπάδι του, το οποίο, παρά τις παραινέσεις του, δεν περνούσε το νερό για να πλησιάσει στην κοντινή ακτή.

Παρόλα αυτά η υπηρεσία παρέμεινε σε επιφυλακή, σε περίπτωση που χρειαστεί να τον απομακρύνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.