Κρυμμενους σε τροχοσπιτο προσπαθησε να βαλει στη χωρα 21 ατομα Βουλγαρος διακινητης

Συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, (ύψος οικισμού Κισσαρίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 50χρονος διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι ένα άτομα. Είκοσι από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ.
 
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε ο 50χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι ένα μετανάστες.
 
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Για 13 διαρρήξεις σε σχολεία και ιδρύματα της Καβάλας

Κατηγορείται 21χρονος
 
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 13 διαρρήξεις σχολείων και ιδρυμάτων, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 13-3-2015 έως 19-6-2015, στην πόλη της Καβάλας.
 
Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 21χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
 
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 21χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε, στην πόλη της Καβάλας, δεκατρία σχολεία και ιδρύματα, αφαιρώντας, μεταξύ άλλων, από το εσωτερικό τους:
• 7 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
• 6 ηλεκτρονικές συσκευές
• το χρηματικό ποσό των 770 ευρώ
 
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν στο σπίτι του δράστη, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έξι ηλεκτρονικές συσκευές, που προέρχονται από τις παραπάνω διαρρήξεις, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.
 
Σημειώνεται ότι ο 21χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας Καβάλας. 

4 μπιτόνια με βενζίνη προσπάθησαν να βάλουν λαθραία στη χώρα 4 Βούλγαροι

Κατασχέθηκαν 66 λίτρα βενζίνης
 
Συνελήφθησαν την Παρασκευή, το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 54, 47, 31 (άνδρες) και 24 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρουν με αυτό, 3 πλαστικά δοχεία, που περιείχαν 66 περίπου λίτρα βενζίνης, τα οποία όπως προέκυψε προμηθεύτηκαν από πρατήριο στη Βουλγαρία και δεν έχουν καταβληθεί γι’ αυτά στο ελληνικό δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί.
 
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα βενζίνης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

Καταζητούμενο Τούρκο λαθρέμπορο τσιγάρων συνέλαβε η αστυνομία στους Κήπους

Συνελήφθη την Κυριακή το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 45χρονος, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Βουλγαρίας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.
 
Συγκεκριμένα, ο 45χρονος μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας, όπου κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί το παραπάνω Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θράκης.

Λαθραία τσιγάρα πουλούσε στο κατάστημά του 47χρονος στην Ξάνθη

Κατασχέθηκαν 198 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
 
Συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 47χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο κατάστημα ιδιοκτησίας του, τον εντόπισαν να κατέχει 198 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
 
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.