«Κρεμασμενες φωτοτυπιες» για φοιτητες: «Υπαρχουν εκεινοι που προσπαθουν να ζουν με 500 λιρες το μηνα»

Χείρα βοήθειας σε αυτούς που έχουν οικονομικές δυσκολίες

Μετά την εφαρμογή του «κρεμασμένου ψωμιού» σε όλη την Τουρκία, έχει αρχίσει και η εφαρμογή «κρεμασμένες φωτοτυπίες». Συγκεκριμένα επιχειρηματίας από τη Ριζούντα, ο οποίος εξυπηρετεί εδώ και χρόνια τους φοιτητές, θέλοντας να φτάνουν πιο εύκολα στα χέρια τους προϊόντα τα οποία δυσκολεύονται να προμηθευτούν, έχει καταφύγει σε μια ενδιαφέρουσα μέθοδο. Εμπνεόμενος από την εφαρμογή του «κρεμασμένου ψωμιού» ξεκίνησε την εκστρατεία «κρεμασμένης φωτοτυπίας».

Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες που έκαναν δωρεά στον επιχειρηματία, που έγραψε στον τοίχο της επιχείρησης του «η κρεμασμένη φωτοτυπία εφαρμόζεται σε αυτήν την επιχείρηση», για να μπορέσουν να πάρουν δωρεάν φωτοτυπίες οι φοιτητές της πόλης.

Ο Σελήμ Καντεμίρ, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ριζούντα για 23 χρόνια,  εξυπηρετεί τους φοιτητές από το 1998. «Για 23 χρόνια, προσπαθούμε πάντα να στηρίζουμε τους φοιτητές μας. Ακριβώς όπως έχουμε υποστηρίξει τους φοιτητές μέχρι στιγμής και οι πελάτες που συνεργάζονται μαζί μας ήθελαν να στηρίξουν αυτούς που δεν έχουν την οικονομική άνεση. Έτσι όπως συμβαίνει με το ψωμί στα αρτοποιεία της περιοχής, και εμείς δεν χρεώνουμε τους φοιτητές που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις δυσκολίες της φοιτητικής ζωής, ο φοιτητής Ονούρ Ουρελί, δήλωσε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία είναι μια επιτυχημένη εφαρμογή. Ό ίδιος πρόσθεσε πώς «έχω συνεισφέρει στην πρωτοβουλία πριν. Δεν ξέρω αν κάποιος το χρησιμοποίησε. Μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια με αυτόν τον τρόπο. Μένω σε σπίτι, κάνω ψώνια για τουλάχιστον 500 λίρες. Υπάρχουν φοιτητές που ζουν με 500 λίρες το μήνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.