Κραυγη απογνωσης  απο τους Ιατρικους Συλλογους ΑΜΘ

Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Περιφέρειας μας

 Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα  Νοσοκομεία της περιφέρειας.

 Σε κοινή τους ανακοίνωση οι πέντε σύλλογοι υπενθυμίζουν ότι μέγιστη ευθύνη της πολιτείας είναι η στελέχωση του Συστήματος Υγείας με ιατρικό προσωπικό και σημειώνουν πως απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αναβαθμιστεί το ιατρικό μισθολόγιο. 

Παράλληλα αναφέρουν πως η Ελλάδα επειδή «έδιωξε» χιλιάδες ιατρούς στο εξωτερικό οδηγείται ολοταχώς σε ιατρική  ερημοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προτείνοντας για πολλοστή  φορά στο Υπουργείο Υγείας,  να δώσει επιπλέον  κίνητρα (φοροαπαλλαγές, στέγαση, μοριοδότηση, κλπ) έστω και την ύστατη στιγμή, για να γίνουν ελκυστικά τα Νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειας ΑΜΘ.

«Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας, της 4ης ΥΠΕ, των Διοικητών των Νοσοκομείων, των εκλεγμένων βουλευτών και της Περιφέρειας ΑΜΘ, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη στους πολίτες» υπογραμμίζουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ και καλούν την ηγεσία του  Υπουργείου Υγείας  να συναντηθεί  άμεσα μαζί τους.

«Στην αναδιοργάνωση του Συστήματος Υγείας δεν μπορεί να απουσιάζει η ιατρική κοινότητα» ξεκαθαρίζουν οι πέντε Ιατρικοί Σύλλογοι για να κλείσουν την ανακοίνωσή τους με την προειδοποίηση πως «στην υγεία αναμένονται δυσκολότερες ημέρες από αυτές της πανδημίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.