Κραυγη αγωνιας απο το Τμημα Ποδολογιας του Δημοσιου ΙΕΚ Κομοτηνης

Ειδικευόμενοι καταγγέλλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες κάνουν μάθημα

Σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους αναγκάζονται να κάνουν μάθημα οι ειδικευόμενοι της ειδικότητας Ποδολογίας του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής, σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας μας. Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικευόμενοι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις και η έλλειψη θέρμανσης. Οι ειδικευόμενοι ζητούν από τους υπευθύνους να επιληφθούν και να δώσουν λύσεις άμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αυτούσια η καταγγελία τους είναι η εξής:

«Αποτελούμε ένα τμήμα υποδειγματικό στο Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής με εκπαιδευτές καταπληκτικούς και μαθητές/ριες αφοσιωμένους/ες στην τέχνη που επιλέξαμε (και όχι μόνο από την Κομοτηνή), αλλά, δυστυχώς οι κτιριακές εγκαταστάσεις που μας έχουν τοποθετήσει δυσκολεύουν στον μέγιστο βαθμό κάθε μέρα την μάθηση και εκπαίδευση μας.

 Μας τοποθέτησαν εργαστηριακά στην Προκάτ επέκταση του κτιρίου. Όταν βρέχει πρέπει να έχουμε λεκάνες διότι στάζει από παντού. Το πετρέλαιο ποτέ δεν φτάνει εκεί με αποτέλεσμα  να μην δουλεύουν τα καλοριφέρ. Το κλιματιστικό χάλασε, αφαιρέθηκε και ποτέ δεν επανεγκαταστάθηκε παρά τις παρακλήσεις και της Διευθύντριας του Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής, αλλά, και της Διευθύντριας του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής. Με δύο ηλεκτρικές σόμπες, παλιάς τεχνολογίας (εκ των οποίων λειτουργεί μόνο η μία) προσπαθούμε να ζεσταθούμε 15 σπουδάστριες. Η υγρασία σου τρυπάει τα κόκκαλα, όλες με μπουφάν ή ακόμα και κουβέρτες … Είμαστε υποχρεωμένες να δουλεύουμε οι μισές με τα χέρια και οι υπόλοιπες να κάνουν τα μοντέλα με τα πόδια μέσα στο νερό… Όπως και να έχει φεύγουμε με μελανιασμένα άκρα και ο χειμώνας είναι ακόμη στην αρχή! Όλοι καταλαβαίνετε τι γίνεται ή καλύτερα τι δεν γίνεται. Μέσα σε όλο αυτό το πνεύμα μαθαίνουμε ότι η καθαρίστρια του σχολείου δεν προλαβαίνει να φτάσει να καθαρίσει ή έστω για να πάρει την γεμάτη σακούλα με τα σκουπίδια… Σε ένα τμήμα με ιδιαίτερο υγειονομικό χαρακτήρα…

Πριν από λίγες μέρες μας ανακοινώθηκε ότι αυτή η συγκεκριμένη αίθουσα θα αποτελεί την μόνιμη βάση μας όλο το έτος που μας απέμεινε με όλο το χειμώνα μπροστά μας. Μας υποχρεώνουν να κάνουμε 2 ράπιντ τεστ την εβδομάδα ώστε όλοι να είναι προστατευμένοι από τον ιό με αντίτιμο από την τσέπη μας αλλά οι υπεύθυνοι ανεύθυνοι το έχουν βάλει στόχο να είμαστε συνεχώς άρρωστες. Η πνευμονία μας γυροφέρνει συνεχώς.

Εμείς τα αποπαίδια του Δημοσίου ΙΕΚ Κομοτηνής απευθυνόμαστε σε όλους τους υπεύθυνους να δώσουν τις λύσεις άμεσα στα προβλήματα που είναι μεγάλα και να συνεχίσουμε την χρονιά μας σε ανθρώπινες συνθήκες όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονη ειδικότητα σε μία εκπαιδευτική κοινότητα που θέλει να αποτελεί πρότυπο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.