Κραταν ψηλα την αξια της οικογενειας οι Πολυτεκνοι της Ροδοπης

Σαράντα έξι παιδιά πολυτέκνων οικογενειών που αρίστευσαν τιμήθηκαν από την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Σαράντα έξι παιδιά πολυτέκνων οικογενειών, που είτε εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είτε αρίστευσαν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βραβεύτηκαν το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου από την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κατά την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ροδόπης.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος παρέδωσε στα παιδιά το βραβείο τους, και εξήρε την προσφορά των πολυτέκνων οικογενειών στην Πατρίδα μας σε καιρούς μάλιστα πονηρούς και δύσκολους, ευχόμενος πλούσια την ευλογία του Θεού στις πολύτεκνες οικογένειες και επαναβεβαιώνοντας την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στο έργο του Συλλόγου.

Εκεί ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλη Ταπατζάς που τόνισε πως θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερο σεβασμό στο θεσμό της οικογένειας.

Προσκόμματα αντί για διευκολύνσεις στους πολύτεκνους

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Τσουκάτου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

«Θέλω να έχετε δύναμη και κουράγιο για το μέλλον, το οποίο είναι δύσκολο» σημείωσε, με τις πολυμελείς οικογένειες να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, τα οποία η πολιτεία αντί να απαλύνει προσθέτει και άλλα σε αυτά.

«Ενώ το Σύνταγμα μας προστατεύει, κάποιοι δυστυχώς το καταργούν, και εύχομαι από εδώ και πέρα να ακούσουν τις φωνές μας και να καταλάβουν πως ο όρος οικογένεια δεν πρέπει να χαθεί, και του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ μαζί στον ίδιο χώρο, με περισσότερα παιδιά και περισσότερες οικογένειες μέλη μας» ανέφερε.

Τόνισε δε πως ο Σύλλογος είναι πάντα εδώ για να τους βοηθήσει σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.