«Κουτσουρεμενη» η νεα αδεια ειδικου σκοπου συμφωνα με το Εργατουπαλληλικο Κεντρο Κομοτηνης

Από τις 14 ημέρες πλέον συρρικνώνεται στις 5 ημέρες

Τι κι αν το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του έσπευσε να μιλήσει «για επιχείρηση διαστρέβλωσης της ρύθμισης» αναφερόμενο στις άδειες νόσησης λόγω Covid-19 τόσο των ίδιων των εργαζομένων όσο και των παιδιών τους, εργατικά σωματεία και φορείς επιμένουν  πως με τις αλλαγές το καθεστώς αλλάζει προς το χειρότερο για τον κόσμο της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. 

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής η οποία εξηγεί πως «με διαφορετικές “ταχύτητες” θα δίνεται η άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

Ενώ μέχρι τώρα ο ν. 4722/21 παρείχε την δυνατότητα στους εργαζόμενους να απουσιάσουν έως 14 ημέρες από την εργασία τους όταν το παιδί τους νοσήσει από COVID – 19, η οποία ήταν κατά 2/3 πληρωμένη από τον εργοδότη και κατά 1/3 από τον ΕΦΚΑ, αυτό άλλαξε. Τώρα με την νέα ρύθμιση η κυβέρνηση συρρικνώνει αυτή την άδεια στις 5 ημέρες».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καταγγέλλει αυτή την πρακτική της κυβέρνησης, αφού, όπως επισημαίνει, «όποιος εργαζόμενος αναγκαστεί να λάβει την άδεια ειδικού σκοπού θα υποστεί μείωση των αποδοχών του, αλλά και τα ένσημά του θα είναι μειωμένα κατά 50% για το διάστημα της λαμβανόμενης άδειας ειδικού σκοπού, αλλά δεν προβλέπετε και ανανέωσή της αν νοσήσει  άλλο παιδί της οικογένειάς του, οπότε ο εργαζόμενος θα είναι υποχρεωμένος να κάνει χρήση οποιασδήποτε άλλης άδειας ή άδειας άνευ αποδοχών».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.