Κορωνοιος: Σε ισχυ απο σημερα οι αλλαγες υπερ των εμβολιασμενων πολιτων

Τι αλλάζει

Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα, Σάββατο, 9 Οκτωβρίου στις 6 το πρωί και για τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδας οι αλλαγές υπέρ των εμβολιασμένων πολιτών, που ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας.

Η νυχτερινή απαγόρευση και η απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης και καφέ ήρθησαν ενώ επιπρόσθετα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, όπου μπορούν να εισέλθουν μόνον εμβολιασμένοι πολίτες. 

Οι νέες οδηγίες επιτρέπουν τη μη χρήση μάσκας σε κέντρα διασκέδασης, καφέ και εστιατόρια και για τους όρθιους θαμώνες, ωστόσο η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για είσοδο σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα του λιανεμπορίου. 

Ειδικότερα από σήμερα προβλέπονται τα εξής: 

Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές και συγκεκριμένα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, πλήρης ελευθερία θα υπάρχει για τους θαμώνες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης που δέχονται μόνον εμβολιασμένους και νοσήσαντες, εστίαση και σε καταστήματα διασκέδασης σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους που είναι αμιγείς για εμβολιασμένους, δεν θα υφίσταται κανένας περιορισμός. 

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι οι πελάτες, απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και η μέγιστη πληρότητα είναι 85%. Σημειώνεται ότι το προσωπικό των καταστημάτων θα φοράει μάσκα και θα τηρεί τα μέτρα προστασίας. Αντίθετα, για τους μεικτούς χώρους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως και σήμερα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει αυστηρούς ελέγχους οι οποίοι θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.