«Κοπηκε» το ρευμα στο νηπιαγωγειο του Καλχαντος λογω οφειλων

Κώστας Μάινας: «Ή ο Δήμαρχος δεν έχει ιδέα τι γίνεται στο Δήμο Κομοτηνής ή έλεγε εν γνώσει του ψέματα στους δημότες»

Στο θέμα των υποχρεώσεων των σχολικών επιτροπών προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για τα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής επανέρχεται με γραπτή του δήλωση ο Δημοτικός Σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής και μέλος της σχολικής επιτροπής κ. Κώστας Μάινας, κάνοντας γνωστό πως την περασμένη Πέμπτη «κόπηκε» το ρεύμα στο Νηπιαγωγείο του Κάλχαντος.

«Τεράστιο κοινωνικό θέμα έχει προκύψει με τα χρέη του Δήμου Κομοτηνής προς τους παρόχους ενέργειας για τα σχολεία, καθώς στο νηπιαγωγείο του Κάλχαντος “κόπηκε” το ρεύμα την Πέμπτη 08/12/2022, επειδή ο Δήμος Κομοτηνής έχει σωρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χρέη» επισημαίνει συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Μάινας υπενθυμίζοντας πως «είχαμε δημόσια τοποθετηθεί και ζητήσει από τον Δήμαρχο κ. Γκαράνη και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, που ορίζονται από αυτόν, την διευθέτηση των οφειλών».

Παράλληλα ο ίδιος θυμίζει με νόημα πως «τα χρέη δημιουργήθηκαν από τότε που ανέλαβε η Διοίκηση Γκαράνη η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, καθώς οι σχολικές επιτροπές ανήκουν στο Δήμο Κομοτηνής».

«Τονίζουμε το γεγονός ότι σε κανέναν άλλο Δήμο πανελλαδικά δεν κόπηκε ρεύμα σε σχολείο λόγω χρεών» συνέχισε ο κ. Μάινας για να επαναλάβει πως «την ίδια στιγμή που η διοίκηση του κ. Γκαρανη πανηγυρίζει  για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου Κομοτηνής με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής κόβουν το ρεύμα».

Μάλιστα επικαλέστηκε και τη ραδιοφωνική συνέντευξη του δημάρχου στο «Ράδιο Παρατηρητής» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στην οποία ο κ. Γκαράνης δήλωνε ότι «κανένα σχολείο του Δήμου Κομοτηνής δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα» για να συμπεράνει πως «ή ο Δήμαρχος δεν έχει ιδέα τι γίνεται στο Δήμο Κομοτηνής ή έλεγε εν γνώσει του ψέματα στους δημότες. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι είναι χειρότερο».

Κλείνοντας, ο κ. Μάινας καταθέτει δημόσια τα εξής ερωτήματα:

  1. Να ανησυχούν η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές για άλλες διακοπές ρεύματος;
  2. Ποιο είναι το συνολικό χρέος του Δήμου Κομοτηνής στους παρόχους ενέργειας για τα σχολεία;
  3. Επειδή οι οχλήσεις για διακοπές ρεύματος συμβαίνουν σε πολλά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, πότε θα σταματήσει αυτό το πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα ντροπιαστικό φαινόμενο για το Δήμο Κομοτηνής;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.