Κοπη δεντρων στο Αρχαιολογικο Μουσειο Κομοτηνης

Απομακρύνθηκαν δύο δέντρα από την αυλή του με ειδικό γερανό για να μην κινδυνεύσουν κτίριο και ευρήματα

Στην κοπή δύο δέντρων στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου ειδικό συνεργείο, με την χρήση γερανού ώστε να αποφευχθεί τυχόν ζημιά είτε στα εκθέματα, είτε στο ίδιο το κτίριο του Μουσείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπή των δέντρων έγινε για λόγους ασφαλείας, μιας και ήταν γερασμένα, ενώ το μέγεθός τους εγκυμονούσε κινδύνους τόσο για το κτίριο, όσο και όσους βρίσκονταν στο χώρο, κάνοντας δύσκολες και τις όμοιες εργασίες εντός της αυλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την επανέκθεση της συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, θα δημιουργηθεί περιοδική έκθεση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής με πέντε μιλιάρια της Εγνατίας οδού και συντηρημένη και ανασυντεθειμένη μαρμάρινη σαρκοφάγος ρωμαϊκών χρόνων.

Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια προετοιμασίας, αλλά και επανέκθεσης, ο αύλειος χώρος του Μουσείο θα χρησιμοποιηθεί παράλληλα με την έκθεση, διατηρώντας μια επαφή του κοινού με το Μουσείο της περιοχής μας, όσο αυτό θα παραμείνει κλειστό.

Η απομάκρυνση των δέντρων έγινε με την κοπή τους σε ένα συγκεκριμένο ύψος, με το ψηλότερο κομμάτι τους συνδεδεμένο με γερανό, ώστε να μην πέσουν μέσα στην αυλή, αλλά να μεταφερθούν στον ανοιχτό χώρο στο παρακείμενο πάρκο, όπου και τεμαχίστηκαν για να απομακρυνθούν.

Το όλο εγχείρημα δυσκόλευε το γεγονός ότι στο χώρο της αυλής υπάρχουν ήδη ευρήματα, που σήμαινε πως θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό τον τομέα.

Ήδη προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου, καθώς και για την ανασύνθεση της σαρκοφάγου και την έκθεσή της, αν και ακόμα δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την έναρξη της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.