Κομοτηνη: Τραγουδησαν στη μνημη των θυματων των Τεμπων

Μουσική διαμαρτυρία με ανθρώπους όλων των ηλικιών το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Τραγούδησαν στην μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, νέοι, μαθητές και φοιτητές της πόλης, αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών που βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και συμμετείχαν στην μουσική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από φοιτητικούς συλλόγους της πόλης μας.

Το κάλεσμα ήταν ευρύ και σε αυτό ανταποκρίθηκαν μέλη των φοιτητικών συλλόγων της περιοχής, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, μέλη της ΕΝΙΔΥΚ, του Συλλόγου Γυναικών ν.Ροδόπης, της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής, αλλά και της Utopia κρατώντας πανό αλλά και φωνάζοντας συνθήματα, με πρώτο και κύριο αυτό του αιτήματος για την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπευθύνους.

Μια διαμαρτυρία διαφορετική με μουσική και ποίηση, από τα μέλη του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής, με την συνδρομή και καλλιτεχνών της πόλης όπως οι κ.κ.Εύα Σκότη και Άννα Μαχαιροπούλου που ανέγνωσαν ποιήματα.

Αλλά και διαμαρτυρία με τραγούδι στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που όπως επεσήμανε η μαθήτρια Αγγελική Μάγγα «δεν θα μπορέσουν να τραγουδήσουν και να χορέψουν ξανά, δεν θα μπορέσουν ξανά να χαμογελάσουν». «Εμείς, οι νέοι της πόλης μέσα από την μουσική, θα δυναμώσουμε την φωνή μας και θα μετατρέψουμε την οργή μας σε απαίτηση για αλλαγή και δημιουργία ενός ασφαλούς αύριο» ανέφερε τονίζοντας πως «στεκόμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και απαιτούμε δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών».

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 16ης Μαρτίου

Στο πλευρό των νέων και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) ο πρόεδρος της οποίας κ.Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος τόνισε πως «εκτός από αγώνας η φωνή μας σήμερα γίνεται τέχνη για να φωνάξουμε δυνατά πως το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», διεκδικώντας παράλληλα μέτρα για την ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας ώστε να μην θρηνήσουμε ποτέ άλλα θύματα.

Παράλληλα ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην επικείμενη νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης, 16 Μαρτίου τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε την μάχη για να μην ξεχαστεί το έγκλημα αυτό για να βγάζουν κάποιοι όμιλοι κέρδος στις πλάτες της ασφάλειας της ζωής του λαού και της νεολαίας».

«Ο κόσμος έχει αγανακτήσει από την κοροϊδία»

«Θέλουμε και ζητάμε να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους και σε όλες τις κυβερνήσεις που διαχρονικά έβαλαν το λιθαράκι τους για να φτάσουμε σήμερα εδώ» ανέφερε στις δηλώσεις της η κ.Ευδοξία Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, τονίζοντας πως «σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την οργή και τη φωνή μας μέσα από τη μουσική». «Ο κόσμος συνειδητοποιεί και έχει αγανακτήσει πλέον από την κοροϊδία» πρόσθεσε ερωτηθείσα σχετικά με την υψηλή συμμετοχή που καταγράφεται στις συγκεντρώσεις για να καταλήξει λέγοντας πως «συμμετέχει γιατί επιθυμεί να εκφράσει την φωνή του και το κάνει μέσα από τον συλλογικό αγώνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.