Κομοτηνη: Το προγραμμα των εκδηλωσεων της πολιτειας για τη Γενοκτονια των Ελληνων του Ποντου

Επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου

Με το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 768/Α/1994) έχει καθοριστεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπου στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 στην Κομοτηνή οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2023.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2023 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης με απόδοση τιμών από διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής, τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους.

19:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ομιλία από την Όλγα Παύλου, φοιτήτρια του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής.

Ώρα προσέλευσης: 18:45

19:30 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην Πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, έναντι του ναού), τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Μέλη του απερχόμενου Κοινοβουλίου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΠΑΜΘ, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Ομοσπονδιών και των Παλιννοστούντων, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδοθούν από διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής, τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους.

20:05 Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από διμοιρία οπλιτών με έναν επικεφαλής, τη στρατιωτική μουσική και δύο οπλίτες στρατονόμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.