Κομοτηνη: Το απεργιακο κεντρο βαρους μετατοπιστηκε στην πλατεια

Δίπλα στο ΠΑΜΕ διαδήλωσαν εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ και γυμνασίων της πόλης- Λιγοστός κόσμος στις συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας

Από υποτονικότητα χαρακτηρίστηκαν οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κομοτηνή, με εξαίρεση αυτήν που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία, η οποία είχε αρκετό παλμό και αξιόλογη συμμετοχή διαδηλωτών.


 
Στη συγκέντρωση, που κάλεσαν οι τοπικές συνδικαλιστές οργανώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο, η ανταπόκριση από εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ήταν μηδαμινή.

Οι λιγοστοί διοργανωτές, που έκαναν πορεία περνώντας από την Περιφέρεια και καταλήγοντας στην πλατεία, ήταν κυρίως συνδικαλιστές.


 
Αντίθετη εικόνα παρουσίασε η συγκέντρωση που κάλεσε το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκεί μεταξύ άλλων διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κομοτηνής αλλά και δεκάδες μαθητές από το 1ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.


 
Τέλος, μικρής ανταπόκρισης έτυχε το κάλεσμα, που απηύθυνε στον κόσμο της τοπικής αγοράς η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Επαγγελματικών Σωματείων Ροδόπης.

Ο περιορισμένος αριθμός επαγγελματιών, που συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, κατευθύνθηκε με τα πόδια προς την πρώην Νομαρχία Ροδόπης και ακολούθως προς το δημαρχείο Κομοτηνής, για να επιδώσει ψηφίσματα στον αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Μέτιο, και στον δήμαρχο, κ. Γιώργο Πετρίδη αντίστοιχα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.