Κομοτηνη: Προστασια της υγειας και των δικαιωματων του λαου ζητησε η ΕΝΙΔΥΚ

Κινητοποίηση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα

Να προστατευτούν τόσο η υγεία του λαού, με ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όσο και τα δικαιώματα που θεωρούν πως βάλλονται πανταχόθεν, ζήτησαν από την Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαρτίου μέλη της ΕΝΙΔΥΚ, του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης και του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης.

Οι συλλογικότητες διοργάνωσαν την κινητοποίηση, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της πανδημίας, που τονίζουν πως αύξησε τα βάσανα για τους εργαζόμενους, που είχαν να αντιμετωπίσουν τον φόβο του κορωνοϊού, αλλά και μια συνεχή επίθεση στα δικαιώματα τους από κυβέρνηση και εργοδότες.

Η απάντηση τους όλο το χρόνο αλλά και σήμερα, τονίζουν, εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα μέσα από τα σωματεία τους.

Οι συγκεντρωμένοι προέβαλαν αιτήματα όπως την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κάλυψη όλων των κενών στον ΓΝ Κομοτηνής και στα ΚΥ Ιάσμου και Σαπών αλλά και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καθώς και ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Επιπλέον με δεδομένη την πορεία της πανδημίας, ζήτησαν επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, πριν να είναι αργά, χωρίς αποζημίωση, μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οργανωμένος έλεγχος σε μεγάλους χώρους εργασίας, όπως στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στα σούπερ μάρκετ.

Τέλος απαίτησαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για άμεσο και ασφαλές άνοιγμα τόσο των πανεπιστημιακών σχολών όσο και των σχολείων, και να μην υπάρξει καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό, αλλά και να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.