Κομοτηνη: Ο σχολικος αθλητισμος ενωνει

Μαθητές λυκείων ενώθηκαν ανεξάρτητα από καταγωγή και θρησκεία

Για να παρακολουθήσουν τους τελικούς πετοσφαίρισης σχολικών ομάδων

 
Την ευγενή άμιλλά και το πώς ο αθλητισμός ενώνει, σε αντίθεση με αυτό που θέλουν κάποιοι, τους ανθρώπους ανεξάρτητα από θρησκευτικές και άλλες πεποιθήσεις επέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του τμήματος Φυσικής αγωγής, κατά την διεξαγωγή των τελικών αγώνων πετοσφαίρισης αγοριών και κοριτσιών λυκείων στα πλαίσια των Πανελλήνιων σχολικών αγώνων Α΄ φάσης για τη Ροδόπη την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.
 
Σχεδόν 1.000 μαθητές βρέθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής για να παρακολουθήσουν τους αγώνες μεταξύ των αγοριών του Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής με το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, και των κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής και του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.
 
Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του τμήματος Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστος Γαντζίδης, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για το τμήμα να πραγματοποιήσει τους αγώνες χωρίς φιλάθλους, όμως το ζητούμενο των σχολικών αγώνων δεν είναι μόνο οι ομάδες, αλλά να συμμετέχουν και θεατές που θα αποκτήσουν και φίλαθλη παιδεία.
 
«Σήμερα φάνηκε πως μπορούν να συνυπάρχουν κανονικά 4 σχολεία, με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, και να είναι αγκαλιασμένοι και μέσα στο γήπεδο και στις εξέδρες, να παρακολουθούν και να χειροκροτούν το θέαμα» σημείωσε, τονίζοντας πως, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Βασιλακόπουλου, αυτό θέλησαν να δείξουν.
 
«Και αυτό», συνέχισε ο κ. Γαντζίδης «το έχουν καταφέρει με τη δουλειά τους όλοι οι γυμναστές στα σχολεία της Ροδόπης, σε συνεργασία με την ομάδα Φυσικής Αγωγής. Πέρασαν το μήνυμα πως ο αθλητισμός δεν πρέπει να διχάζει, αλλά να ενώνει, και τα παιδιά συμμετέχουν για να επιδείξουν τις ικανότητες τους στον αθλητισμό, και τίποτα παραπάνω. Αυτό το πετύχαμε με τη συνεργασία των γυμναστών, των εκπαιδευτικών και των διευθύνσεων των σχολείων, και η απόδειξη φάνηκε σήμερα και στις κερκίδες και στο γήπεδο».
 
Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες της Παρασκευής προηγήθηκαν 7 αγώνες, και στον τελικό αγοριών επικράτησε, όπως και πέρυσι, το Μειονοτικό ΓΕΛ Κομοτηνής της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής και ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια ομάδα Λυκείων για το Ν. Ροδόπης για το σχολικό έτος 2015-2016, ενώ στα κορίτσια το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής επικράτησε της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής και ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια ομάδα Λυκείων για το Ν. Ροδόπης για το σχολικό έτος 2015-2016.
 
Οι δύο ομάδες, θα συναντηθούν στην Β΄ Φάση με τις πρωταθλήτριες ομάδες Έβρου, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας στην περιφερειακή φάση των αγώνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.