Κομοτηνη: Μοτοπορεια διανομεων οργανωνει η ΕΝΙΔΥΚ

Κάλεσμα συμμετοχής και οργάνωσης στο Σωματείο

Μοτοπορεία διανομέων της πόλης μας οργανώνει την Τρίτη 16 Νοεμβρίου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Παράλληλα το συνδικαλιστικό σωματείο καλεί όλους τους διανομείς της πόλης, να έρθουν σε επαφή μαζί του και να κάνουν το βήμα να οργανωθούν σε αυτό.

Σε σχετικό της μήνυμα η ΕΝΙΔΥΚ επισημαίνει τα εξής:

«Οι δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε στον χώρο δουλειάς είναι γνωστές σε όλους μας! Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας,
εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας καλούμαστε να τα βάλουμε από την τσέπη μας, καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχει φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της «ατομικής ευθύνης».

Όπως φάνηκε και από τις τελευταίες νίκες των εργαζομένων της E-FOOD, της COSCO, η μόνη λύση βρίσκεται στο συλλογικό και οργανωμένο αγώνα, γιατί μόνο τότε τα αφεντικά καταλαβαίνουν την δύναμή μας!

Η ΕΝΙΔΥΚ τα τελευταία χρόνια μπήκε μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων της πόλης, όπως το να δίνεται ολόκληρο το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων, επιδόματα κλπ, ανέδειξε σε περιόδους κακοκαιρίας την επικινδυνότητα του να συνεχίζεται η διανομή, που ήταν και συνεχίζει να είναι η αιτία για πολλά εργατικά ατυχήματα συναδέλφων. Ακόμα, από την αρχή της πανδημίας, βγήκε μπροστά για να παρέχονται όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας(μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) από τους εργοδότες και το κράτος. Προχωρήσαμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας, στους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους εργαζόμενους και τον λαό στις πληγείσες περιοχές.

Τραβάμε γκάζι για τις δικές μας ανάγκες

Απευθυνόμαστε σε κάθε διανομέα και του λέμε να δώσει δύναμη στην δύναμη του σωματείου μας, να οργανωθεί και να δράσει σε αυτό για όλα αυτά που καθημερινά τον απασχολούν. Κανένας μόνος του!

Διεκδικούμε:

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Ατομικά μέτρα προστασίας για όλους τους διανομείς( κράνος, γάντια, γιλέκα, μπουφάν,) με ευθύνη της εργοδοσίας ή παραχώρηση επιδόματος για την αγορά τους.
  • Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο 35ωρο. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις των μισθών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Κατάργηση της χρονομέτρησης.
  • Πλήρης ασφάλιση με όλα τα νόμιμα δικαιώματα σε άδειες – αναρρωτικές – δώρα – επιδόματα + προσαυξήσεις.
  • Να πληρώνονται όλες οι υπερωρίες ως υπερωρίες και όχι με το απαράδεκτο καθεστώς του ωρομίσθιου
  • Να καταργηθεί ο νόμος- έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. Να  καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί.

Καλούμε σε Μοτοπορεία την Τρίτη 16 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στο Σπαθί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.