Κομοτηνη: Μια συναντηση για την προσβαση των ΑμεΑ στην δευτεροβαθμια εκπαιδευση

Οι σύγχρονες απαιτήσεις επιβάλλουν να λειτουργούν όλα τα κτήρια με τέτοιον τρόπο, ώστε να επιτρέπουν την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες που προσφέρουν. Προκειμένου, όμως, να εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και όλων των ατόμων με κινητικές δυσκολίες πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά μέρος της ευθύνης ανήκει και στα ίδια τα ΑμεΑ, που με τις συχνές επισκέψεις τους και τις παρατηρήσεις τους μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της πρόσβασης στους χώρους.
 
Υπό αυτό το σκεπτικό, εχθές μέλη του Σωματείου ΑμεΑ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης πραγματοποίησαν συνάντηση με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου. Η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη, όπως αναδείχθηκε κατά την διάρκεια της μεταξύ τους συζήτησης που αφορούσε το σύνολο των σχολικών μονάδων της περιοχής που βρίσκονται υπό την εποπτεία της διεύθυνσης.
 
«Κοινή συνισταμένη της συζήτησης,η καλή δουλειά που γίνεται από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και η προσπάθεια – στο πλαίσιο συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το σωματείο – να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές», σημείωσαν τα μέλη του σωματείου ΑμεΑ αναδεικνύοντας τα οφέλη του εγχειρήματος για τους μαθητές, τους γονείς, καθώς και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.