Κομοτηνη: Με φασιστο-χουντικα συμβολα βρωμισαν την εισοδο σχολειου

Μαθητές προχώρησαν στον καθαρισμό τους

Φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα καθώς και το όνομα του χουντικού Γεώργιου Παπαδόπουλου έγραψαν άγνωστοι με σπρέι το βράδυ της Πέμπτης στην είσοδο του 2ου ΓΕΛ. Το γεγονός έκανε γνωστό σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ Ροδόπης, επισημαίνοντας πως μαθητές την επόμενη μέρα προχώρησαν στο σβήσιμο τους.

Η ενέργεια αυτή βέβαια διόλου τυχαία ήταν αφού έγινε λίγες ώρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όταν και στο σχολείο θα πραγματοποιούνταν γιορτή.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΝΕ Ροδόπης:

«Ανήμερα 17ης Νοέμβρη, με τη γνωστή τακτική τους μέσα στην νύχτα, φασιστοειδή έγραψαν στις πόρτες του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής το όνομα του χουντικού δικτάτορα «Γεώργιου Παπαδόπουλου», αγκυλωτούς σταυρούς και φασιστικά σύμβολα. Αυτή η πράξη από την πρώτη στιγμή δημιούργησε έντονη απέχθεια στους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι μάλιστα ήδη προχώρησαν στο σβήσιμο των συνθημάτων από το σχολείο τους. Τη στιγμή μάλιστα που αγωνιστές μαθητές του σχολείου έσβηναν τα φασιστικά σύμβολα, δεκάδες άλλοι μαθητές που περνούσαν δίπλα τους, αλλά και καθηγητές τους έλεγαν μπράβο, μόνο εσείς τα κάνετε αυτά!

Οι υμνητές της χούντας δεν μπορούν να μολύνουν την ηρωική πάλη του λαού, των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων που κορυφώθηκε με τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 50 χρόνια πριν, και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της δικτατορίας.

Τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ, Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα στον αγώνα των μαθητών για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για σύγχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας μας.

Είναι λογικό τα διάφορα φασιστικά μορφώματα να εχθρεύονται αυτούς τους αγώνες. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά τον βαθιά συστημικό τους χαρακτήρα, κάνοντας πλάτες στην κυρίαρχη πολιτική και στοχοποιόντας όποιον σηκώνει κεφάλι.

Καλούμε όλους τους μαθητές της πόλης μέσα απ’ τα μαθητικά τους συμβούλια να δυναμώσουν τον αγώνα απέναντι σε κάθε λογής φασιστοειδές. Ο φασισμός δεν πεθαίνει όσο παραμένουν οι αιτίες που τον γεννούν, το σάπιο σύστημα που τον θρέφει διότι τον χρειάζεται για να τρομοκρατεί και να χτυπάει όποιον πάει κόντρα στην αδικία, σηκώνει το κεφάλι του και διεκδικεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.