Κομοτηνη: Καλλιτεχνες και εκπαιδευτικοι ενωσαν τις φωνες τους!

Δύο πορείες, ίδιος αγώνας για αξιοπρέπεια

Την φωτογραφία της ημέρας μας «χάρισαν» σήμερα οι συμπολίτες μας, εκπαιδευτικοί αλλά και καλλιτέχνες που νωρίτερα το πρωί διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχεδιαζόμενα για τους κλάδους τους από πλευράς της κυβέρνησης.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα κινητοποιήσεων και για την Ροδόπη, με τους μεν καλλιτέχνες να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα όσα προβλέπει το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα υπ. Αριθμ. 85 που υποβαθμίζει όπως τονίζουν τις σπουδές τους, ενάντια στο οποίο στέκεται σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος εδώ και δύο μήνες.

Εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής κοινότητας της Ροδόπης μίλησαν στον «ΠτΘ» από το Ηρώο της πόλης που αποτέλεσε σημείο συγκέντρωσής τους πριν την πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησα και οι εκπαιδευτικοί του νομού στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην σημερινή 24ωρη απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ και η ΔΟΕ, ενάντια στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης της οποίας ακολούθησε πορεία μέχρι την Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής, τόπος που αποτέλεσε σημείο συνάντησης με την πορεία των καλλιτεχνών.

Ενώνοντας τις φωνές τους, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί σήμερα βρέθηκαν στους δρόμους της Κομοτηνής στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας αλλά και του αγώνα απέναντι σε ό,τι απαξιώνει βασικές συνταγματικές υποχρεώσεις της πολιτείας, όπως το δικαίωμα σε δημόσια, δωρεάν και ισότιμη παιδεία για όλους αλλά και η επιβίωση όλων με όρους αξιοπρέπειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.