Κομοτηνη: Καλεσμα προς ολους τους προοδευτικους πολιτες απο τον Νικο Ανδρουλακη

Στην κεντρική του ομιλία το βράδυ του Σαββάτου

«Πρέπει να σταματήσουν να νιώθουν οι πολίτες της Θράκης ότι ζουν σε μια κατάσταση αποξένωσης από το κέντρο»

Στην Κομοτηνή μίλησε το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, προσδιορίζοντας ως κεντρική προτεραιότητα το προγραμματικό σχέδιο για τη νέα γενιά.

Ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του επιτέθηκε τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ για τις πολιτικές τους, αλλά και το ήθος τους, ενώ μίλησε για την ανάγκη για μια νέα ευρωτουρκική σχέση μετά τις εκλογές στη γείτονα χώρα, όπου ελπίζει πως θα επικρατήσει η λογική μετά από αυτές.

Έμφαση στις υποδομές στη Θράκη

Ειδικά για τη Ροδόπη, αλλά και όλη την ΑΜΘ, τόνισε πως οι οδικοί και οι ενεργειακοί άξονες δημιουργούν νέες δυνατότητες για να μετατραπεί η Περιφέρεια σε κέντρο και πύλη εισόδου προς την Βαλκανική και Ευρωπαϊκή ενδοχώρα, ανασυγκροτώντας την οικονομική ζωή της περιοχής και αποκαθιστώντας την κοινωνική συνοχή.

Αυτά όμως χρειάζονται μακροπρόθεσμη στρατηγική και σχέδιο, που θα υπηρετείται ανεξαρτήτως προσώπων και κυβερνήσεων.

«Πρέπει να σταματήσουν να νιώθουν οι πολίτες της Θράκης ότι ζουν σε μια κατάσταση αποξένωσης από το κέντρο» τόνισε, με πρόσβαση σε ισχυρές υπηρεσίες υγείας και παιδείας.

Το σχέδιό τους, τόνισε, περιλαμβάνει γενναία φορολογικά κίνητρα, με μεταφορικό και μισθολογικό περιεχόμενο για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και να δημιουργηθούν νέες επενδύσεις, ιδιαίτερα στον αγροδιατροφικό τομέα, με προτεραιότητα τη σύνδεση διατροφής και τουρισμού.

Παράλληλα δεσμεύτηκε για την σιδηροδρομική επανασύνδεση της Θράκης με την υπόλοιπη Ελλάδα, και την επένδυση στους φυσικούς πόρους, στο νερό, αλλά και στην επένδυση στις ΑΠΕ.

Για αυτό και θεωρεί πως θα πρέπει να προτεραιοποιηθεί η διασύνδεση της Θράκης με ένα ισχυρό δίκτυο για να πρωτοπορήσει στην πράσινη μετάβαση.

Τόνισε δε την έμφαση που θα δώσουν για την κατασκευή αρδευτικών έργων σε Ροδόπη και Ξάνθη, και την δημιουργία πρότυπου κτηνοτροφικού πάρκου, που είναι στις προτεραιότητές τους.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασυνδεθεί το πανεπιστήμιο με την Τοπική Οικονομία, με τα προγράμματά του να υπηρετούν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς για την περιφερειακή ανάπτυξη της περιφέρειας, και όχι να είναι ανεξάρτητα και να αιωρούνται των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της.

Απαραίτητη η πολιτική με ήθος

«Υπάρχει ένα απλό δίλημμα: Θέλετε πολιτική με ήθος; Θέλετε πολιτική με συνέπεια, με αξιοπρέπεια που μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας; Που λέει “δικαιοσύνη παντού” και το πιστεύει; Όχι δικαιοσύνη για όλους τους άλλους πλην της κομματικής παρέας του εκάστοτε πρωθυπουργού. Που θέλει αξιοκρατία; που θέλει αυτά τα παιδιά να πιστέψουν ξανά στην πολιτική;  Ή να μας κοιτούν τα επόμενα χρόνια με μισό μάτι, πιστεύοντας ότι όλοι οι πολιτικοί είναι πρωταγωνιστές του ρουσφετιού και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά μόνο μεγάλα λόγια; Είμαι εδώ για να δώσω αγώνα και να κάνω ξανά τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις. Ότι μπορούν να συμμετέχουν με την άποψή τους, ακουμπώντας τα όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον. Για να μείνουν εδώ στην Ελλάδα και να κάνουν οικογένειες με δουλειές αξιοπρέπειας. Να σπουδάσουν στα πανεπιστήμιά μας και όχι να ψάχνουν στο ίντερνετ για να δουν σε ποια πόλη της Ευρώπης θα χτίσουν το μέλλον τους» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πιστεύω ότι αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα μας. Ας αφήσουμε στο παρελθόν τα μεγάλα λόγια και ας δούμε ρεαλιστικά γιατί σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη, να είναι πρωταγωνιστής σε ένα παρακράτος υποκλοπών και μετά να τον συγκαλύπτω. Γιατί γνωρίζει ότι γνώριζα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη να στήνει τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών για να μοιράσω τα κανάλια σε συγκεκριμένους ολιγάρχες που με στηρίζουν. Δεν μπορώ να φανταστώ να καταδικάζεται με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, να λέω “δικαιοσύνη παντού” και αντί να τον στείλω σπίτι του, να τον έχω στα ψηφοδέλτιά μου» πρόσθεσε.

Αγκαλιάζει τον Ελληνικό λαό το ΠΑΣΟΚ

Απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες σημειώνοντας: « Έχουμε ένα τεράστιο χρέος: Στις 21 Μαΐου να νιώθει κάθε δημοκράτης, προοδευτικός Έλληνας πολίτης ότι το σπίτι του, το ΠΑΣΟΚ, είναι ξανά ανοικτό για να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας».

 Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο μια επιλογή. Την επομένη των τουρκικών εκλογών να μιλήσει για μια νέα ευρωτουρκική σχέση, που θα στηρίζεται στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης αλλά συγχρόνως θα υπάρχει και το μαστίγιο των κυρώσεων για να υπάρχει σεβασμός τόσο στις γειτονικές χώρες όσο και στον ίδιο τον τουρκικό λαό. Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε σε μια υπό ένταξη χώρα ο λαός της να ζει χωρίς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Υποβάθμιση των θεσμών από τη ΝΔ

Αναφερόμενος στην υποβάθμιση των θεσμών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Φανταζόμασταν ότι θα στηνόταν από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη ένα παρακράτος υποκλοπών; Ότι θα παρακολουθούσε τον υποψήφιο αρχηγό του τρίτου δημοκρατικού κόμματος, τους 6 αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς του και αντί οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης – προφανώς γιατί φοβάται για τον ίδιο – έθεσε σε απόλυτο σκοτάδι την υπόθεση, συγκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Είναι, όπως διατείνεται, φιλελεύθερος και δημοκράτης, αλλά κάνει ό,τι έκανε ο κ. Τσίπρας».

 «Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει λαϊκισμό ό,τι θεωρεί ότι δεν τον βοηθά στα πολιτικά του σχέδια, αλλά είναι θεμιτό να βάζει το χέρι στη δική μας τσέπη, στην τσέπη της μεσαίας τάξης, του ελληνικού λαού, των αδύναμων πολιτών για να στηρίξει τους μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι έβγαλαν δισεκατομμύρια εν μέσω ενεργειακής κρίσης» σχολίασε αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.