Κομοτηνη: Φορος τιμης στους πεσοντες Αστυνομικους εν ωρα καθηκοντος

Τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων Αστυνομικών που βρίσκεται έμπροσθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής

Το ετήσιο Τρισάγιο Υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Μαρτίου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, στο Μνημείο των πεσόντων Αστυνομικών που βρίσκεται έμπροσθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής,.

Το Τρισάγιο πραγματοποιήθηκε με απολύτως περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα.

Μετά το τρισάγιο, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Στάθης Κατρανίδης σημείωσε πως για ακόμα μια φορά μαζεύτηκαν στο μνημείο, για να αποδώσουν φόρο τιμής στους αστυνομικούς που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος.

Από την ενοποίηση του ταμείου των σωμάτων χωροφυλακής και αστυνομίας πόλεων το 1984, απαριθμούν 138 νεκρούς, «οι οποίοι έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας, είτε από τρομοκρατικές επιθέσεις, είτε από ένοπλες συμπλοκές, είτε από ατυχήματα» σημείωσε. Θεωρεί δε πως θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την πολιτεία το αίμα που έχυσαν οι συνάδερφοί τους, και να αποδεχθεί πως το επάγγελμα τους είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

«Να θέσει ψηλά το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, φροντίζοντας την αστυνομία, και να την βάλει στο εργασιακό καθεστώς που επιβάλλεται» σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.