Κομοτηνη: Φωναξαν «Ποναω»

Πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Περιφέρειας για να δώσουν μήνυμα ενάντια στην βία και την καταστολή

Στο πάρκο της Περιφέρειας συναντήθηκαν πολίτες της Ροδόπης το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαρτίου, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο ενάντια στην βία και την κρατική καταστολή.

Με σεβασμό στα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας και προχωρώντας σε καθιστική διαμαρτυρία, υπό την διακριτική παρουσία της αστυνομίας, θέλησαν να φωνάξουν ένα μεγάλο «Ως εδώ!» στον κρατικό αυταρχισμό, την κάθε μορφής βία και την καταστολή, διεκδικώντας την ελευθερία και τα δικαιώματά σε όλες τις γειτονιές.

Όπως σημείωσε και η κ. Εύα Σκότη, αντιτίθενται όχι μόνο στη φυσική βία, αλλά και στις απαγορεύσεις που δεν τηρούνται από τους κυβερνώντες, αλλά επιβάλλονται στους πολίτες, τον περιορισμό του ελεύθερου λόγου, καθώς και την φτώχεια που ήδη ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε μετά το πέρας της πανδημίας.

Ανάμεσα στα αιτήματα του κινήματος είναι η άμεση απονομή δικαιοσύνης σε περιστατικά αστυνομικής βίας, εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, νέους αστυνομικούς μόνο από σχολές, αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, επανεκπαίδευση των ειδικών φρουρών και προγράμματα αποφόρτισης και ψυχολογικής υποστήριξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.