Κομοτηνη: Εσπευσαν… βραδεως στις καλπες οι φοιτητες

Εκλογές σε 7 τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Σε υποτονικό κλίμα διεξήχθησαν χθες οι φοιτητικές εκλογές στα 7 τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Στα περισσότερα τμήματα οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί, για να κλείσουν γύρω στις 8 το βράδυ. Σχεδόν μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, η προσέλευση στις κάλπες διαφαινόταν μειωμένη σε σύγκριση με τις περσινές εκλογές. Τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες το ποσοστό των φοιτητών, που κατευθύνθηκε στην παλιά Νομική, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ήταν πολύ μικρό σε σύγκριση με τους εγγεγραμμένους στους οικείους εκλογικούς καταλόγους.

Παρόλο που παραδοσιακά ο μεγάλος όγκος των φοιτητών προσέρχεται για να ψηφίσει τις απογευματινές ώρες, οι εκτιμήσεις, που συγκέντρωσε ο «ΠτΘ», θέλουν τα τελικά τα ποσοστά της συμμετοχής να κινούνται, εκτός σοβαρής έκπληξης, σε αισθητά μικρότερα μεγέθη από τα αντίστοιχα περσινά.


 
Εξάλλου, η γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, οι δοκιμασίες που υφίσταται η ίδια η φοιτητική κοινότητα, αλλά και οι ανακατατάξεις, που έχουν επέλθει στο εσωτερικό των φοιτητικών παρατάξεων το τελευταίο διάστημα, αξιολογούνταν ως παράγοντες που ενθάρρυναν την αποχή των φοιτητών από τις εκλογές. Το θετικό, πάντως, είναι μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, μιάμιση ώρα πριν το κλείσιμο των καλπών, δεν είχαν καταγραφεί προβλήματα, εντάσεις ή τυχόν επεισοδιακές καταστάσεις στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.
 

Τα ακριβή ποσοστά της συμμετοχής, καθώς επίσης τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και ο συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ των παρατάξεων που διεκδίκησαν τις ψήφους των φοιτητών της Κομοτηνής, θα διαμορφώνονταν μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταμέτρησης, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης ή ακόμα και τα μεσάνυχτα σε κάποια από τα τμήματα του ΔΠΘ.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, που παραδοσιακά ανακοινώνονται την επομένη των εκλογών, θα αναρτηθούν το συντομότερο δυνατό σήμερα στη σελίδα του «ΠτΘ» στο διαδίκτυο: www.paratiritis-news.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.