Κομοτηνη: Επιμενουν στη μεταταξη τους 3 πρωην δημοτικοι αστυνομικοι

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Δημάρχου Κομοτηνής, ξεκαθαρίζουν πως η δυνατότητα επιστροφής τους στις θέσεις τους το 2015 δεν τους δόθηκε εκ του νόμου

Την αντίδρασή τους στα πρόσφατα λεγόμενα του Δημάρχου Κομοτηνής σε σχέση με μερίδα πρώην δημοτικών αστυνομικών που μετά τη διάλυση της υπηρεσίας, μετατάχθηκαν σε άλλες υπηρεσίες εκφράζουν πρώην στελέχη της υπηρεσίας.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο κατά το οποίο ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» κ. Αντώνης Γραβάνης ρώτησε τη δημοτική αρχή για την άρνηση μετάταξης 3 δημοτικών αστυνομικών που είχαν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες τώρα που αυτή ξανασυστήνεται.

Η αποστροφή του δημάρχου που προκάλεσε τις αντιδράσεις από πλευράς των πρώην δημοτικών αστυνομικών είναι πως πριν από μερικά χρόνια (το 2015) τους δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψουν για να επανιδρυθεί η Δημοτική Αστυνομία, όμως δεν το έπραξαν. Όπως διευκρινίζουν «αυτό δεν υφίσταται διότι οι πέντε που μεταταχθήκαμε σε άλλες υπηρεσίες ΔΕΝ μας δόθηκε εκ του νόμου η δυνατότητα να επιστρέψουμε στο Δήμο όπως συνέβη με τους υπόλοιπους που είχαν μεταταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία».

Να σημειωθεί ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τρεις πρώην δημοτικοί αστυνομικοί με έγγραφό τους κινήθηκαν προς την αποκεντρωμένη διοίκηση, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του δημάρχου, λόγω έλλειψης αιτιολογίας. Πάντως και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, όπως ανέφερε και στο περί ου ο λόγος δημοτικό συμβούλιο, αλλά και σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής και των τριών αυτών υπαλλήλων, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων, ιδιαίτερα λόγω του μικρότερου αριθμού των Δημοτικών Αστυνομικών που θα απασχοληθούν στο Δήμο Κομοτηνής, καθώς όπως εξήγησε βάση νόμου απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 12 προσλήψεις, με το υπουργείο να έχει εγκρίνει μόλις 10.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.